Ronaldo poskrbel za minimalno zmago Portugalske

Getty Images

Cristiano Ronaldo je odlično strelsko formo na svetovnem prvenstvu v Rusiji potrdil tudi na tekmi proti Maroku, ki jo je Portugalska z njegovim golom v 4. minuti dobila z 1:0.

Prvi sredin obračun je gostil stadion Lužniki v Moskvi, Cristiano Ronaldo pa je edini zadetek na tekmi dosegel že v 4. minuti. Portugalski superzvezdnik je po predložku z desne strani v padcu atraktivno zadel z glavo.

V nadaljevanju prvega polčasa si Portugalci niso priigrali večjih priložnosti za povišanje vodstva. Najnevarnejši je bil v 38. minuti Goncalo Guedes, ki je po globinski podaji Ronalda prišel do strela, a se je z obrambo izkazal maroški vratar Munir.

Maročani so si najlepšo priložnost za izenačenje pripravili v 57. minuti, ko je po predložku z glavo sprožil Younes Belhanda, izenačenje pa je s krasno obrambo preprečil Rui Patricio. V 93. minuti je iz ugodnega položaja poskusil še kapetan Medhi Benatia, ki pa je meril čez gol.

Maroko je tako ostal brez možnosti za napredovanje v izločilne boje, Portugalci pa bodo lahko zadnji obračun proti Iranu, ki se bo zvečer pomeril s Španijo, pričakali sproščeni.