Musa za veselje Nigerije … in Argentine

Pedro Vilela/Getty Images

Nigerija se je razveselila zmage nad Islandijo z 2-0, s tem pa dala nekaj upanja tudi Argentini. Junak tekme je z dvema goloma postal Ahmet Musa.

Getty Image

Prvi polčas je pripadel Islandiji, ki je prva prišla do priložnosti, ko je dvakrat roke Nigerijskega vratarja Ozohoja ogrel Sigurdsson, nato pa je Nigerija vzpostavila ravnotežje in umirila igro, ki ni dopuščala preveč prodorov in priložnosti ne na eni ne na drugi strani. Le v 45. minuti so Islandci po podaji s prostega strela za malo zgrešili nigerijska vrata. Posest žoge prvega polčasa je pripadla Nigeriji z 61%.

Drugi polčas so odločneje začeli Nigerijci in že v 49. minuti prišli do vodstva, ko je po podaji Vicorja Mosesa v kazenski prostor žogo zaustavil Ahmed Musa in žogo poslal pod prečko za 1-0. Nigerijci so po zadetku samozavestno nadaljevali, Musa je z nekaj smole zadel prečko, kmalu za tem v 75. minuti pa še svoj drugi zadetek, ko je preigral islandske branilce in žogo poslal za hrbet Halldorssona.

10 minut pred koncem tekme je Nigerijec Ebuejhi v svojem kazenskem prostoru po nepotrebnem podrl Finbogassona, sodnik Matthew Conger pa je po ogledu posnetka dosodil enajstmetrovko za Islandce. Sigurdson je žogo poslal čez vrata, tako se je tekma končala z rezultatom 2-0.

NIGERIJA – ISLANDIJA 2-0

(Musa, 49.,75.)