Mourinho o Katarju: "To bo spektakel leta 2022!"

ITW

Jose Mourinho je nekaj dni preživel v Katarju in si je imel priložnosti ogledati nekaj stadionov, na katerih se bodo leta 2022 igrale tekme Svetovnega prvenstva. Izkušeni trener je bil navdušen.

Jose Mourinho po ‘ogledu’ Katarja, ki se že nekaj časa intenzivno pripravlja na Svetovno prvenstvo 2022, ‘pomirja’ trenerje in igralce, ki imajo v glavah vedno polno vprašanj glede Mundiala na sploh, da nas čaka spektakularni turnir.

“Impresioniran sem. Nisem pričakoval, da bo tako zelo dobro. Vedno se pojavljajo vprašanja, ki skrbijo trenerje glede organizacije turnirja, a kot trener sem navušen nad dinamiko organizacije. Vse je odlično: nastanitev, tereni za trening, stadioni, bližina stadionov. Ekipe bodo lahko ostale na istem mestu cel mesec, brez da bi potovale. Kar nekaj stvari je, za katere si ne bi mislili, da bodo tako dovršene, pa so. Tudi čas bo dober za igralce, ker bo zima. Razmislili so o vseh detajlih in mislim, da bo fenomenalno. Nogomet je dobil popolno organizacijo, karkšno si zasluži,” je bil navdušen Jose Mourinho.

“Pomembno je tudi, kaj bo ostalo po Mundialu. Veliko držav je ogromno vložilo v organizacijo Svetovnega prvenstva, po tem pa so stadioni ostali prazni. Tole pa je izjemno premišljen vsak detajl. Prijetno sem presenečen. Vseeno pa mislim, da bom leta 2022 trener nekemu klubu in ne bom tako zelo srečen, ko mi bodo igralci sredi sezone odpotovali na Mundial, a moram priznati, da imate vse pogoje, da bo celotno dogajanje popolno.” je zaključil Mourinho.