Žreb dodatnih kvalifikacij: V igri še tri vstopnice za SP

FIFA Svetovno Prvenstvo 26. Nov 202110:07 > 10:08 0 komentarjev
svetovno prvenstvo Katar
Foto: REUTERS/Ibraheem Al Omari

Danes ob 17:00 (v živo na SK 3) bo na sporedu žreb za evropski del dodatnih kvalifikacij za uvrstitev na svetovno prvenstvo leta 2022 v Katarju.

Za preostala tri mesta na mundialu so bo borilo 12 reprezentanc. Med njimi so tudi aktualni evropski prvaki Italijani in njihovi predhodniki iz Portugalske, ki jih je z zadetkom v 90. minuti srečanja zadnjega kroga rednega dela kvalifikacij v Lizboni razžalostil Aleksander Mitrović in v Katar popeljal Srbijo.

Ob Italiji in Portugalski so v žrebu še Rusija, Škotska, Švedska, Wales, Avstrija, Češka, Severna Makedonija, Poljska, Turčija in Ukrajina.

V prvem bobnu so Italija, Portugalska, Rusija, Škotska, Švedska in Wales. Omenjene reprezentance v polfinalu zaključnega turnirja čakajo ekipe iz drugega bobna, v katerem so Avstrija, Češka, Severna Makedonija, Poljska, Turčija in Ukrajina.

Zmagovalci polfinalnih obračunov se uvrstijo v finale dodatnih kvalifikacij, po katerem bomo dobili preostale tri potnike za svetovno prvenstvo. Prve tekme bodo na sporedu 24. marca, odločilni obračuni pa sledijo pet dni kasneje.

Domačini finalnih dvobojev bodo določeni naknadno, v polfinalu bodo to reprezentance iz prvega bobna.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!