Grozljive podrobnosti napada Danija Alvesa

Nogomet 23. Jan 202315:00
Dani Alves in žena Joana Sanz
Dani Alves in soproga Joana Sanz. Foto: Profimedia

Nekdanji zvezdnik Barcelone Dani Alves je v hudih težavah. Osumljen je posilstva 23-letnega letnega dekleta. Trenutno je v zaporu v Barceloni, brez možnosti plačila varščine.

Dogodek se je zgodil 30. decembra lani v nočnem klubu v Barceloni. Čeprav je Dani Alves sprva trdil, da dekleta ne pozna in da se ni nič zgodilo, so preiskovalci pridobili dovolj dokazov, da so nekdanjemu zvezdniku Barcelone nemudoma odvzeli prostost in mu zaradi begosumnosti preprečili plačilo varščine.

Po poročanju španskega časnika El Periodica so nadzorne kamere potrdile, da sta Alves in 23-letno dekle, ki jo je Brazilec skupaj še z dvema prijateljicama povabil v VIP prostor diskoteke, več kot 15 minut preživela v toaletnih prostorih. Tam naj bi od nje zahteval, da mu govori, da je njegova ku**a. Silil jo je, da nanj sede, kar je zavrnila, nato naj bi Alves uporabil silo, jo vrgel na tla ter posilil.

Dani Alves
Foto: Profimedia

Ponujal denar za molk?

Še isti večer je šokirano dekle odšlo v bolnišnico, kjer so po prijavi dogodka našli tudi biološke sledi, kar bi lahko bil odločilen dokaz pri odločanju.

Alves se je med drugim ustrelil v nogo, ko je preiskovalcem prodal tri različice zgodbe. Sprva je trdil, da žrtve ne pozna, v drugi verziji je potrdil, da jo je videl, a da se ni nič zgodilo, v tretji pa je celo dodal, da je ona silila vanj.

Dani Alves je zaprt v strogo varovanem zaporu – Brians 1. Foto: Profimedia

Španski El Pais celo trdi, da je nogometni zvezdnik, ki mu denarja ne manjka, za molk ponujal lepo vsoto, a je tabor mladenke vse skupaj odbil, saj želijo, da Alves za svoj hud zločin plača z zaporom.

Alvesova žena: Izgubila sem edina dva stebra v življenju

Po šoku je za medije spregovorila tudi Alvesova soproga, ki v zadnjih tednih preživlja pravo nočno moro. Pred dnevi je pokopala mamo, zdaj pa so ji zaprli še moža.

“Prosim vse medije, ki taborijo pred našo hišo, da spoštujejo mojo zasebnost. Pred tednom mi je umrla mama, komaj sem počasi začela razumeti, da je ni več tukaj, zdaj sem ostala še moža. V nekaj dneh sem izgubila edina dva stebra v svojem življenju,” je zapisala skrušena Joana Sanz, ki je z Alvesom poročena od leta 2017.

Dani Alves Pumas
Foto: Profimedia

Nekdanja žena: Dani tega ne bi storil

Javila se je tudi Alvesova nekdanja žena Dana Dinorah. Prepričana je, da Brazilec zagotovo ni storil ničesar narobe. “Dani nikoli ne bi storil tega. Poznam ga 22 let, deset let sva bila tudi poročena. To je bil šok tako zame kot za otroke. Vsi trpimo,” je povedala kot gostja oddaje na španski televiziji.

Grozi mu 12 let zapora

Dani Alves bo za zapahi strogo varovanega zapora Brians 1 v Kataloniji zagotovo preživel še nekaj tednov. V primeru, da njegov odvetnik tožilstvo prepriča, da njegov varovanec ni nevaren za pobeg iz države, se mu bo odprla priložnost za plačilo varščine.

Preiskava samega dogodka lahko po mnenju strokovnjakov traja še več mesecev ali celo let. Brazilcu, ki je po obtožbah ostal tudi brez kluba – mehiški Pumas je z njim nemudoma prekinil pogodbo – grozi med 4 in 12 let zapora.