Kako tekmo z Dansko ocenjujejo člani zlate generacije?

Euro2024 17. Jun 202413:49 4 komentarji
Foto: Guliverimage

Slovenija je evropsko prvenstvo v Nemčiji odprla z remijem proti Danski (1:1). Izbranci Matjaža Keka so navdušili predvsem v sklepnem delu tekme, mi pa smo preverili, kako so obračun videli nekateri člani zlate generacije, ki je leta 2000 in 2002 igrala na evropskem in svetovnem prvenstvu.

Nekdanji napadalec Slovenije Sašo Udović je bil nad razpletom tekme navdušen: “Lahko rečem, da smo osvojili veliko točko, ki je zelo pomembna predvsem iz psihološkega vidika. Kar se tiče same igre, smo bili morda v prvem polčasu premalo ambiciozni in pogumni. To je sicer razumljivo. Tekma bi lahko šla v obe strani. Super je, da smo pri 1:0 zdržali določene stvari, na koncu pa smo bili veliko nevarnejši. Drugi polčas, predvsem zadnjih 25 minut pa je recept, kako moramo igrati. Ocena dobro in gremo naprej.”

Marinko Galić je prepričan, da so lahko na koncu bolj zadovoljni s točko Danci. Foto: Guliverimage

Dobre volje je bil ob našem klicu tudi nekdanji branilec Marinko Galić, ki se je dotaknil tako dobrih kot slabih stvari. “Seveda sem si tekmo ogledal. Tokrat izjemoma v množici ljudi v mojem športnem centru. Vsi smo bili navdušeni nad podobo naše reprezentance na prvi tekmi. Sploh v drugem polčasu. V prvem je bilo prisotne nekaj treme, svoje je dodala neizkušenost z velikih tekmovanj. Posledično so nekateri igralci imeli težje noge in bili preveč zadržani. Naša igra je bila takšna kot vedno. Bili smo pragmatični, dobro držali svoje položaje in Dancem dopustili malo priložnosti. Žal smo ob tisti večji napaki v naši obrambi pri danskem izvajanju avta prejeli gol. Dobro smo odreagirali, v drugem polčasi smo bili boljši. Tudi selektor Matjaž Kek je v prvem delu opazil, da Danci v obrambi niso tako čvrsti kot v preteklosti, kar smo izkoriščali z visokimi podajami. Tekalno je bil v napadu zelo razpoložen Šporar, ki pa žal ni imel strelskega dne. Menjave so bile dobre, selektor je zamenjal Elšnika in Mlakarja, ki sta bila preveč pod vtisom prve tekme. Enostavno nista imela svojega dne, a verjamem, da bo v prihodnje drugače. Vsi ostali so odigrali odlično. Na koncu so lahko Danci hvaležni za točko, naši pa so lahko razočarani, da niso osvojili vseh treh,” se je razgovoril Galić.

nogomet slovenija amir karić
Amir Karić je prepričan, da je bil gol za 1:1 nagrada za vso borbenost in dobre poteze celotne tekme. Foto: Guliverimage

Svoje mnenje je dodal Amir Karić, ki je bil v prvem zlatem obdobju slovenskega reprezentančnega nogometa nezamenljiv na levi strani obrambe: “Mislim, da je prva tekma vedno težka. Fantje so prvič na takšnem tekmovanju. Vzdušje in vse dogajanje okrog je pripomoglo k boljši igri. Glede na prikazano je točka zasluženo. V zadnje pol ure je Slovenija igrala zelo dobro, videli pa smo, da je potrebno že v tekmo vstopiti skoncentriran. Z borbenostjo vseh igralcev smo na koncu prišli do točke, to je bila nagrada za dobro tekmo.”

Gol Erika Janže za točko Slovenije:

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje