Katanec: Srbi, Slovenije se morate bati bolj kot Anglije

Euro2024 18. Jun 202412:02 0 komentarjev
Srečko Katanec
Srečko Katanec. Foto: Profimedia

V slovenskih medijih ga že dolgo nismo slišali in videli, se pa zato Srečko Katanec tu in tam še vedno oglasi za medije iz regije. V pogovoru za srbski Sportal je nekdanji selektor Slovenije Srbe opozoril na to, da je lahko Slovenija zanje še težji zalogaj kot Anglija.

Srečko Katanec je na prostorih nekdanje Jugoslavije zelo spoštovano ime. Nič čudnega, kajti danes 60-letni nogometni strokovnjak je z reprezentanco Jugoslavije nastopil na svetovnem prvenstvu leta 1990, s Partizanom je bil državni prvak, pozneje mu je to v Italiji uspelo tudi s Sampdorio, s katero je igral tudi v finalu lige prvakov.

A obujanje spominov ni bil razlog, da so Katanca poklicali novinarski kolegi s srbskega Sportala. Jasno, pri selektorju Uzbekistana, s katerim se bori za nastop na svetovnem prvenstvu leta 2026, so preverili vtise pred četrtkovo tekmo Eura 2024 med Slovenijo in Srbijo v Münchnu.

“Kot kaže, smo si usojeni. Srbija ima dobro reprezentanco, enako velja za Slovenijo. Ampak Srbi, Slovencev se morate bati bolj kot Angležev. Slovenija nima veliko individualne kvalitete, vso dolžno spoštovanje izjemam. Srbija je ima več. Ampak Srbija nima tega kolektivnega duha, ki ga ima Slovenija, to pa je danes nogomet. Na igrišču odloča ekipa, šele nato posameznik,” je prepričan Katanec.

Srečko Katanec
Srečko Katanec. Foto: Profimedia

Fantasy: potegujte se za nagrade

Evropsko nogometno prvenstvo kot enega od športnih vrhuncev leta poglobljeno spremljamo tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster, Pattex in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!