Kdo je Ljubljančan, ki se je znašel v kadru velikega Juventusa?

Nogomet 5. Jan 202420:09 0 komentarjev
Tarik Muharemović. Foto: Profimedia

V kadru Juventusa se je na včerajšnji tekmi italijanskega pokala prvič znašel v Ljubljani rojeni nogometaš Tarik Muharemović.

Vselej, ko se slovenska zastava prikaže ob imenu nogometaša kakšnega evropskega nogometnega velikana, zastrižemo z ušesi.

In tako je zanimanje slovenske nogometne javnosti v teh dneh zbudil 20-letni Tarik Muharemović, ki ga je za tekmo italijanskega pokala proti Salernitani prvič v kader članske ekipe torinskega Juventusa uvrstil trener Massimiliano Allegri. 

Mladi branilec je namreč rojen v Ljubljani, a se je že kot deček s starši preselil v Avstrijo, kjer se je razvijal v akademijah Avstrije iz Celovca in Wolfsbergerja. Leta 2021 se je preselil v mladinski pogon stare dame, kjer letos igra za rezervno ekipo Juventusa v Serie C.

Tarik Muharemović v mladinski ligi prvakov. Foto: Profimedia

Čeprav bi Muharemović zaradi dejstva, da je rojen v Sloveniji, lahko na članskem nivoju igral tudi za našo izbrano vrsto, so možnosti za to zelo majhne. Talentirani branilec je namreč kot državo, ki jo želi zastopati v svetu nogometa, izbral domovino svojih staršev in je tretnutno kapetan mlade reprezentance Bosne in Hercegovine. 20-letnik je nedavno celo igral proti varovancem Milenka Ačimovića, v kvalifikacijah za Euro U21 je Slovenija septembra tekmo v Sarajevu dobila z 2:1. 

Na tekmi zadel stari znanec Prve lige Telemach

Tekmo osmine finala italijanskega pokala proti Salernitani je sicer Juventus dobil s kar 6:1. Povedli so sicer gostje, že v prvi minuti je za moštvo iz Salerna zadel nekdanji član Celja Charles Ikwuemesi.

Foto: Profimedia

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!