Kdo sta milijarderja, ki trkata na vrata Romana Abramoviča

Nogomet 4. Mar 20229:21 > 9:36 0 komentarjev
FOTO: Guliverimages.

Roman Abramovič je prejel prvi ponudbi za nakup Chelseaja, ki ga je po 19 letih senzacionalno dal naprodaj, potem ko ga je v to prisilila ruska invazija v Ukrajino. Rusko-izraelskemu oligarhu sta približno tri milijarde funtov za odkup ponudila 46-letni Američan in 40 let starejši Švicar. Pričakuje se, da bo na Abramovičev naslov romala še kakšna ponudba.

Bogataš, sicer tesno povezan s Kremljem in Vladimirjem Putinom, ki je klub prevzel leta 2003, je v sredo sporočil, da ne bo zahteval vračila 1,5 milijarde funtov, ki jih je posodil klubu. Izkupiček od prodaje kluba pa bo namenil dobrodelni organizaciji, ki bo pomagala žrtvam vojne v Ukrajini.

Roman Abramovič naj bi ceno postavil na 2,6 milijarde funtov (3,1 milijarde evrov) in pozval vse zainteresirane stranke, naj oddajo ponudbe do petka. Tako je želel sprožiti dražbo, ki mu je sodeč po poročanju Sky Sports tudi uspela.

Približno tri milijarde funtov naj bi mu za odkup aktualnega prvaka lige prvakov ponudila Američan Todd Boehly in Švicar Hansjörg Wyss. Pričakovati je, da se bo v boj za prevzem priključil še kakšen interesent.

Hansjörg Wyss

Hansjörg Wyss je sicer 86-letni švicarski poslovnež, ki je obogatel s podjetjem Synthes Holding AG. Ustanovil ga je leta 1970 in proizvaja medicinske pripomočke. Pred desetimi leti ga je prodal podjetju Johnson and Johnson za približno 18 milijard evrov. Po Forbesu je trenutno ocenjen na približno pet milijard evrov.

A v nakup se ne bo spustil sam, je še zatrdil v intervjuju za švicarski Blick, temveč naj bi šli z njim v nakup še trije ameriški poslovneži. Prav tako je potožil, da je trenutna cena previsoka. Kot kaže ga to ni odvrnilo od oddaje ponudbe.

Todd Boehly. Foto: Guliverimage

Todd Boehly

Drugi, ki naj bi že poslal ponudbo Abramoviću, je 46-letni ameriški poslovnež in lastnik bejzbol ekipe v ligi MLB Los Angeles Dodgers Todd Boehly. Ob skrbi navijačev, da se bo v Chelseaju ponovila zgodba premalo ambicioznih ameriških lastnikov, kot so Glazerji v Unitedu ali Stan Kroenke v Arsenalu, je Boehly že zatrdil, da ga zanimajo le zmage.

Obogatel je s podjetjem Eldridge Industries, ki investira v različne industrije od zavarovalništva do tehnologije, športa, medijev in nepremičnin. V lasti ima tudi fantasy platformo DraftKings in e-športno organizacijo Cloud9. Tudi njegovo premoženje je ocenjeno na približno pet milijard evrov.

Abramovičeva saga:

Abramovič potrdil, kar se je dolgo časa špekuliralo

Poziv, da Abramoviću zasežejo vso premoženje

Oglasil se je Roman Abramovič in šokiral, ampak …

Po umiku Abramovića se je odzval tudi Chelsea

Na rusko-ukrajinskih pogajanjih tudi Abramovič

Abramovičev sobotni manever naletel na težave

V drobovju (nogometne) zgodbe Romana Abramoviča

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!