Abramovič potrdil, kar se je dolgo časa špekuliralo

Nogomet 2. Mar 202219:41 > 19:57 0 komentarjev
Foto: AP Photo/Martin Meissner via Guliver

Roman Abramovič je potrdil govorice in sprejel odločitev, da bo prodal nogometni klub Chelsea. Trenutni lastnik londonskega kluba je še dodal, da bo izkupiček iz prodaje kluba namenil dobrodelni organizaciji, ki bo pomagala žrtvam vojne v Ukrajini. Ruski milijarder, ki je klub prevzel leta 2003, je dejal, da ne bo zahteval vračila 1,5 milijarde funtov, ki jih je posodil klubu.

“Rad bi se odzval na špekulacije, ki so se v zadnjih dneh pojavile v medijih v zvezi z mojim lastništvom nogometnega kluba Chelsea. Kot sem že dejal, sem vedno sprejemal odločitve v najboljšem interesu kluba. V trenutnih razmerah sem se zato odločil, da prodam klub, saj menim, da je to v najboljšem interesu kluba, navijačev, zaposlenih ter sponzorjev in partnerjev kluba,” so zapisali na uradni spletni strani kluba.

“Prodaja kluba ne bo potekala po hitrem postopku, temveč po ustreznem postopku. Ne bom zahteval vračila nobenih posojil. Nikoli mi ni šlo za posel ali denar, temveč za čisto strast do igre in kluba. Poleg tega sem svoji ekipi naročil, naj ustanovi dobrodelno fundacijo, v katero bo šel ves neto izkupiček od prodaje. Fundacija bo namenjena vsem žrtvam vojne v Ukrajini. To vključuje zagotavljanje ključnih sredstev za nujne in takojšnje potrebe žrtev ter podporo dolgoročnemu delu za obnovo,” je še zapisal Abramovič v svoji izjavi.

Ruski oligarh naj bi postavil ceno 2,6 milijarde funtov (3,1 milijarde evrov) in pozval vse zainteresirane stranke, naj oddajo ponudbe do petka.

“Upam, da bom lahko še enkrat obiskal Stamford Bridge”

“Prosim, vedite, da je bila ta odločitev izjemno težka in da me boli, ko se moram na ta način ločiti od kluba. Vendar menim, da je to v najboljšem interesu kluba. Upam, da bom lahko še zadnjič obiskal Stamford Bridge in se osebno poslovil od vseh vas. Biti del nogometnega kluba Chelsea je bil življenjski privilegij in ponosen sem na vse naše skupne dosežke. Nogometni klub Chelsea in njegovi navijači bodo vedno v mojem srcu,” so bile zadnje besede trenutnega lastnika Chelseaja v izjavi za medije.

Abramovičeva saga:

Poziv, da Abramoviću zasežejo vso premoženje

Oglasil se je Roman Abramovič in šokiral, ampak …

Po umiku Abramovića se je odzval tudi Chelsea

Na rusko-ukrajinskih pogajanjih tudi Abramovič

Abramovičev sobotni manever naletel na težave

V drobovju (nogometne) zgodbe Romana Abramoviča

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!