Kako je legendarni “Ćiro” Slovencem odčital smučarsko lekcijo

Nogomet 21. Jan 202320:05
Ćiro Blažević med svetovnim prvenstvom 1998. FOTO: Guliverimage.

Legendarnega trenerja Miroslava Blaževića javnost pozna predvsem po izjemnih dosežkih v nogometu, a malokdo ve, da je bil zelo spreten tudi na smučeh.

Miroslav Blažević se lahko pohvali z zakladnico neprecenljivih spominov, a le redko kdo ve, da je bil 87-letnik v mlajših letih odličen smučarski tekač. Prav na to je nekdanji legendarni nogometni trener spomnil v zapisu, ki ga je objavil na družbenem omrežju facebook.

“Danes mi je prijatelj poslal fotografijo z Vlašića. Tam sem naredil prve smučarske korake in od tam sem s komaj sedemnajstimi leti odšel zmagovat na državno prvenstvo v Sarajevo … Vse dotlej je bilo nepredstavljivo, da bi se zmage veselil kdo drug kot Slovenci, potem pa se je – oblečen le v flanelasto srajco – pojavil vaš Ćiro. Lagal bi, če bi rekel, da me ob pogledu na to snežno lepoto niso premagala čustva,” je ob fotografiji, na kateri s številko 14 nastopa na tekmi smučarskega teka, zapisal Blažević.

Nekdanji selektor tako Bosne in Hercegovine kot tudi Hrvaške, s katero se je na svetovnem prvenstvu leta 1998 veselil sijajnega tretjega mesta, se je tekme udeležil leta 1952, ko je nastopal za mladinsko selekcijo kluba Travnik in zmagal v teku na 10 kilometrov.