Kraljevi sprejem za Karima Benzemaja v Savdski Arabiji

Nogomet 9. Jun 20239:04 0 komentarjev

Savdski nogometni prvoligaš Al Ittihad je na spektakularen način predstavil svojo najnovejšo okrepitev – Karima Benzemaja. Francoskega zvezdnika, ki je prestopil iz Reala Madrida, je na stadionu King Abdullah Sports City pozdravilo več kot 60.000 navijačev.

Čeprav se Benzemaju pogodba z madridskim Realom izteče šele konec meseca, je napadalec včeraj že oblekel dres svojega novega kluba Al Ittihada. Na veličastnem sprejemu na klubskem stadionu je zvezdnika pričakalo več kot 60.000 navijačev, ki niso skrivali navdušenja, ko je 35-letnik pokazal zlato žogo za najboljšega nogometaša minulega leta.

Benzema je sicer navijačem tudi razkril razloge, zakaj se je po Cristianu Ronaldu odločil za prihod v Savdsko Arabijo. “Sem musliman in to je muslimanska država. Od nekdaj sem želel živeti tu,” je navijačem na dušo popihal dobitnik zlate žoge, ki bo v svojem novem klubu na leto zaslužil kar 200 milijonov evrov. “Pripravljen sem na nove izzive, želim pokazati, česa sem sposoben. Tu igra tudi moj prijatelj Ronaldo, fantastično ga je videti v Savdski Arabiji. Tudi on je predstavnik nove nogometne ere v tej državi,” je med drugim še povedal 35-letnik.

Foto: Profimedia
Karim Benzema ob predstavitvi pri Al Ittihadu. Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia