Krznar razkril karte, proti Flori tudi z junakom Eura

Nogomet 9. Jul 202420:00 0 komentarjev

Nogometaše Celja že jutri čaka morda kar tekma sezone 2024/2025. Ambicije slovenskih državnih prvakov to evropsko poletje so namreč zelo visoke, že prva tekma uvodnega kroga kvalifikacij za ligo prvakov pa bo dala marsikateri odgovor na to, kakšen je realen domet grofov v tekmovanjih pod okriljem Uefe. Škarje in platno celjskega moštva bo tako kot v večjem delu lanske sezone vihtel trener Damir Krznar.

V taboru Celjanov so pred tekmo z estonskim prvakom Floro previdni. Upravičeno? No, pred vsako evropsko tekmo velja biti preudaren in osredotočen, vemo namreč, da v Evropi ni lahkih nasprotnikov. Drži pa tudi, da so Celjani v vseh pogledih kvalitetnejša ekipa, kot je zeleno-belo moštvo iz prestolnice Estonije. Slednje je namreč po lanskem državnem naslovu močno spremenilo svoje moštvo, očitno pa ne ravno na bolje. Flora v državnem prvenstvu, ki je približno na polovici, že za petnajst točk zaostaja za vodilno Levadio.

Novopečeni slovenski velikan s stadiona Z’Dežele v resnici nima prav veliko izkušenj glede tega, kako je biti favorit na evropski tekmi. Da se zna ‘nositi’ s tem je dokazal v lanskem dvoboju proti beloruskem Neman Grodnu, jutri pa bodo imeli grofje novo priložnost, da pokažejo in dokažejo, koliko v evropskem merilu velja slovenski nogomet. Estonski nasprotnik naj bi bil vsaj glede na pretekle izkušnje in statistiko za slovenske državne prvake ugoden.

“Najbolj pomembno je, da smo imeli dovolj časa za pripravo na nasprotnika. Prihajamo neposredno s priprav in smo brez tekmovalnega ritma. Smo ekipa, ki lahko parira Flori. Ta ima svoje kvalitete, nikogar ne podcenjujemo. Ne pozabimo pa, da sta pred nami dve tekmi. Naš cilj je, da se uvrstimo v drugi krog,” je na uradni novinarski konferenci pred dvobojem poudaril strateg grofov.

nogomet nk celje damir krznar
Foto: Jure Banfi

Karničnik (trenutno) ne potrebuje odmora

Damir Krznar je dan pred tekmo razkril tudi, v kolikšni meri bo že jutri računal na povratnika v moštvo Žana Karničnika, ki se je po vsega nekajdnevnem premoru po Euru 2024 v nedeljo vrnil v ekipo Celja in z državnimi prvaki odpotoval v Estonijo.

“Jutri bo igral. Je profesionalec, govoril sem z njim, pripravljen je, da nam pomaga. Obljubil sem mu, da bo imel poletni premor, ampak malce kasneje,” o situaciji enega izmed velikih junakov slovenskega reprezentančnega uspeha poudarja Damir Krznar.

Žan Karničnik
Žan Karničnik. Foto: Guliverimage

O čem je pred tekmo uvodno tekmo kvalifikacij še govoril Damir Krznar?

O Flori

Imajo prednost pred nami, so v tekmovalnem ritmu oziroma sredi sezone. Pravzaprav trenutno tudi sami bolje poznamo Floro, kot poznamo Celje. Priprave še ne dajo pravih odgovorov, a prepričan sem, da smo nared za tekmo. Ne bo pa lahko, ponavljam, smo nepostavljena ekipa in spoštujemo nasprotnika.

Flora je pomladila ekipo, je pa v moštvu ostal najboljši strelec Mark Lepik. Imajo svojo kvaliteto, a na to smo pripravljeni.

Mark Lepik
Foto: Guliverimages

O tem, koliko so novinci že spoznali moštvo

Naš največji plus poletja je zagotovo večja konkurenca v ekipi. Podvojeni smo na vseh položajih. Zadovoljen sem s kvaliteto, ki smo jo dodali ekipi, manjka jim še nekaj ‘tekalnih’ treningov, nekaj časa bo tudi trajalo, da se povežejo z ekipo. Že zdaj so v konkurenci za tekmo, čas pa bo pokazal, kdaj bodo nared tudi za začetno enajsterico. Verjamem in upam, da bodo imeli dovolj tekem za dokazovanje.

Od celjskih novincev so v Estonijo dopotovali Lovro Štubljar, Ivan Brnić, Armandas Kucys, Matija Kavčič in Slavko Bralić. Za nastop še ne konkurira Jahnoah Markelo, doma so ostali tudi Matic Vrbanec, Matko Obradović, Nejc Ajhmajer, Karlo Špeljak, Gregor Bajde in Tin Matić ter Nino Milić, ki sta na izhodnih vratih kluba.

O pristopu, ki ga pričakuje s strani nasprotnika

Flora igra napadalen nogomet, igra na zmago. Ta mentaliteta nam ustreza, radi se nadigravamo s tekmecem. Pričakujem, da bodo napadalni tudi jutri, če ne bo tako, bomo morali odreagirati na drugačen način. Se pa zna Flora tudi dobro braniti, pomagajo tudi napadalci, ni veliko ‘šlepanja’ v obrambi. So pravi delavci.

nogomet nk celje damir krznar
Damir Foto: Jure Banfi

O tem, kakšen rezultat bi podpisal za jutrišnjo tekmo

Težko je reči. V igri je 180 minut, včasih tudi zmaga z 2:0 ali 3:0 ni dovolj, včasih se lahko vrnete po porazu z dvema ali tremi zadetki. Časa je veliko, kombinacij je veliko, zdaj se nima smisla preveč ukvarjati s tem, kaj si želimo glede rezultata.

Tekmo med Floro in Celjem bomo jutri ob 18.00 v živo prenašali na Sportklubu 1.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!