Ob 16:15 na SK 1: Se bo nadaljeval prosti pad Barce?

La liga 7. Nov 202010:34 > 10:38
Valerio Pennicino/Getty Images

Barcelona si je sredi tedna z zmago proti kijevskemu Dinamu kupila vsaj nekaj prepotrebnega miru pred nadaljevanjem prvenstvenih bojev. Katalonci, ki so brez zmage že štiri tekme zapored, danes gostijo Betis. Jan Oblak bo z Atleticom gostil Cadiz.

Sportklub Slovenija

Povezano

Barcelona je v La ligi nazadnje premagala Celto, nato pa je na naslednjih štirih obračunih osvojila samo še dve točki. Vmes so Katalonci klonili tudi proti Realu na El Clasicu, kar je samo še poslabšalo ozračje v klubu. Barca za vodilnimi Realom iz Sociedada zaostaja že za devet točk, medtem ko imajo galaktiki ob eni odigrani tekmi več osem točk prednosti.

“Vsaka tekma je pomembna, ne glede na formo ekipe. Betis ima ekipo, ki igra odličen in zelo zapleten nogomet za nasprotnika. Moramo popraviti naše napake, sploh v obrambi. Pripravljeni smo,” je pred obračunom proti Betisu optimističen Ronald Koeman: “Messi je sijajen igralec. Na igrišču ga želimo postaviti tam, kjer lahko nasprotniku naredi največ škode. Želimo ga imeti, ker vedno povzroča težave nasprotniku. On vedno uživa v nogometu.” Kaj pa vse številčnejše in vse glasnejše kritike na račun Barcinih predstav? “Pripravljen sem poslužati kritike, vendar z njimi ne smemo biti obsedeni. Sezona je dolga. Številne stvari se dogajajo v tem klubu, naše delo pa je, da smo pripravljeni na vse.”

Obračun med Barcelono in Betisom od 16:15 naprej spremljajte v živo na SK 1.

Real v nedeljo čaka zahtevno gostovanje pri Valencii (ob 21:00 v živo na SK 2), madridski Atletico pa bo peto letošnjo zmago v La ligi lovil nocoj proti Cadizu (ob 21:00 v živo na SK 2), ki je že presenetil Real. Lahko tudi ekipo Jana Oblaka?