De Jong: Z Messijem je vse lažje

La liga 10. Feb 20208:10 > 8:11
Aitor Alcalde/Getty Images

Vezni nogometaš Barcelone Frenkie de Jong pravi, da je nogomet enostaven, ko igraš poleg Lionela Messija, ki je ob zmagi Barce proti Betisu s 3:2 prispeval podaje za vse tri zadetke, strelci pa so bili De Jong, Sergio Busquets in Clement Lenglet.

“Z Messijem je lahko igrati, saj pošilja žoge v prazen prostor, naprimer midva nimava posebne naveze, dejstvo je samo, da on vedno v prazen prostor pošlje vrhunsko podajo. To je bilo zelo pomembno na tej tekmi in zato smo jo tudi dobili. Lahko bi slavili bolj prepričljivo, a sodniki niso dosodili čiste 11-metrovke prav nad Messijem,” je po tekmi dejal Frenkie de Jong, ki je bil eden izmed treh prejemnikov podaj Messija za zadetek. 

Povezano

“Zelo smo bili razočarani po porazu v kraljevem pokalu, saj smo odigrali dobro tekmo, a izgubili v zadnji minuti. Zaslužili smo si več. Mislim pa, da sem tokrat odigral svojo najboljšo tekmo v dresu Barcelone, čeprav še ni bilo popolno,” je dodal nizozemski mladenič.

De Jong, ki je poleti v Barco prestopil iz Ajaxa, je optimističen pred nadaljevanjem sezone: “Mislim, da se vidi, da napredujemo iz tedna v teden. Želimo graditi akcije, igramo visoki presing in igramo intenzivno. Upam, da se bo ta trend nadaljeval in da bomo osvojili enega izmed naslovov.”