Bodo špansko prvenstvo rešili Kanarski otoki?

La liga 10. Apr 202014:04 > 14:11
Getty Images/Charlie Crowhurst

Združenje hotelov na Kanarskih otokih (Ashotel) je vodstvu tekmovanja predlagalo nadaljevanje španskega nogometnega prvenstva na lokaciji, ki je precej oddaljena od španskega kopna, ki je okužen s koronavirusom.

Predsednik Ashotela Jorge Marichal je pismo poslal predsednikoma Španske nogometne zveze in LaLige ter organizatorjem prvenstva. 

“Razdalja je delno zaščitila otoke pred širjenje koronavirusa za razliko od tistega kar se je žal zgodilo na drugih delih španskega ozemlja,” je zapisal Marichal“Na voljo je dovolj nogometnih igrišč z dovoljenjem za igranje v Primeri. Imamo tudi igrišča, ki so lahko namenjena pripravi igralcev,” je dodal.

Španska nogometna zveza in LaLiga se na pismo Marichala še nista odzvali. 

Na Kanarskih otokih je bilo s koronavirusom okuženih 1.860 ljudi od skupno 153.000 v celotni Španiji. Od skupno 15.447 umrlih je 94 oseb preminilo na Kanarskih otokih. 

Špansko nogometno prvenstvo je bilo zaustavljeno 13. marca, ko je bilo razglašeno izredno stanje. Predsednik španske lige Javier Tebas pa je dejal, da bi se lahko Primera kot prvi datum nadaljevala 29. maja ali pozneje v mesecu juniju.

“Ni možnosti, da se ne bi nadaljevalo,” je na novinarski konferenci dejal Tebas. 

“Da bomo vedeli ali se bo prvenstvo nadaljevalo je bolj pametno poslušati tisto kar pravijo na ministrstvu za zdravje kot pa gospod Tebas,” pa je za španski radio dejala Irene Lozano, predsednica odbora za šport v Španiji. 

V četrtek je parlament potrdil podaljšanje izrednega stanja do 26. aprila. Premier Pedro Sanchez pa je dejal, da bodo tudi takrat morali izredno stanje verjetno vnovič podaljšati.

Enajst krogov pred koncem prvenstva ima vodila Barcelona 58 točk kar je dve več kot Real Madrid. Najbolj znan klub, ki domuje na Kanarskih otokih je Las Palmas, ki trenutno igra v drugi ligi potem, ko je maja leta 2018 izpadel iz Primere.