Pique vse bližje izhodnim vratom Camp Noua

La liga 21. Okt 202219:12 0 komentarjev
Gerard Pique
David Ramos/Getty Images

Pri nogometnem klubu Barceloni vse resneje razmišljajo, da se po trinajstih letih razidejo z branilcem Gerardem Piquejem.

Nekdanji španski reprezentant ima pogodbo s Katalonci sklenjeno le še do konca letošnje sezone, novo podaljšanje pa bržkone ne pride v poštev. Razlog niso le Piquejeva leta – branilec je letos dopolnil 35 let -, temveč tudi finančne težave kluba, ki se nahaja globoko v rdečih številkah.

Za nameček ima nogometni zvezdnik že dalj časa težave s slabšo fizično pripravljenostjo in nekonsistentnostjo, kar pogosto privede do napak, ki vse bolj jezijo tudi navijače Barcelone.

Čeprav trener Barcelone Xavi Hernandez trdi, da Pique ostaja pomemben člen njegove ekipe, pa naj bi vodilni v klubu že sprejeli odločitev, da v prihodnosti na svojega veterana ne bodo računali več.

Foto: Guliverimage

“Zdaj je čas, ko moramo biti vsi enotni – ekipa, trenerji, uprava, navijači in mediji. Od Piqueja zahtevam le eno – da je ne glede na to, ali igra, vzor ostalim igralcem v slačilnici. In prav to tudi je. Nikoli se ni obnašal grdo, ker ni vstopil v igro. Je kapetan v pravem pomenu besede,” je po tekmi proti Villarrealu v bran Piqueju stopil Xavi, potem ko so nogometaša navijači izžvižgali.

Več o usodi branilca pri Barceloni naj bi sicer bilo znanega v času svetovnega prvenstva, ko naj bi njegovi zastopniki stopili v stik s klubom in poskušali doseči poravnavo glede njegove pogodbe. V njej naj bi bila tudi klavzula, da se Piqueju pogodba avtomatično podaljša, če v sezoni vpiše določeno število nastopov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!