Legenda udarila po Kylianu Mbappeju

Nogomet 11. Jul 202313:15 0 komentarjev
Kylian Mbappe
Foto: Profimedia

Nogometni svet pogleduje proti Kylianu Mbappeju in PSG. Francoz je dal Parižanom jasno vedeti, da ne želi podaljšati pogodbe, predsednik francoskih prvakov pa je dal zvezdniku jasno vedeti, da ga brez plačila ne bodo prepustili drugemu klubu. Sago je komentiral tudi legendarni nogometaš Paolo di Canio.

Nameni Mbappeja so jasni. V PSG želi ostati še v naslednji sezoni, nato pa se namerava prihodnje poletje brez odškodnine preseliti drugam. Najverjetneje v Real, a predsednik PSG Nasser Al-Khelaifi je jasen, da se to ne bo zgodilo niti v sanjah.

“Naše stališče je jasno. Če si Mbappe želi ostati, mora podpisati novo pogodbo. Ne smemo si dovoliti, da bi najboljši nogometaš na svetu odšel zastonj. To je nedopustno. Tudi sam je rekel, da kluba ne bo zapustil brezplačno. Če nekdo zmeša njegovo glavo, to ni naša krivda,” je pred dnevi Mbappeju poslal jasno sporočilo predsednik PSG.

Di Canio: Tako se ne obnaša

Obnašanje enega najbolj vročih nogometašev na svetu je pokritiziral tudi legendarni Juvantusa in West Hama Paolo di Canio. “Obnašanje Mbappeja je naravnost sramotno. Tako se ne obnaša do kluba, v katerem si zaslužil 200 ali celo 300 milijonov evrov. Nočem biti hinavec, vsi želimo zaslužiti čim več, a tukaj so pomemben faktor tudi navijači kluba, klub sam in čast. Tega ne moreš kupiti,” je za Sky Sport dejal di Canio.

Paolo Di Canio
Foto: Profimedia

“Takšen je”

55-letni nekdanji napadalec, ki je bil strah in trepet za obrambe v številnih evropskih ligah, je francoskega čudežnega dečka označil za razvajenca.

“Obnaša se nespodobno. Takšen je. Lani je izkoristil to situacijo in zdaj počne isto, saj grozi, da bo naslednjo sezono brezplačno odšel, da bi zaslužil milijone pri Real Madridu,” je nadaljeval di Canio.

“PSG se je znašel v tej situaciji, ker so mu preveč popuščali. Zdaj mora omejiti škodo,” je še dodal.

Piše se, da je PSG Mbappeju dal časa za odločitev do 31. julija, če ne bo podpisa nove pogodbe, bo moral zapustiti klub že v tem poletju. Kdo bo plačal odškodnino, ki bi se lahko približala 200 milijonov evrov? Nekaj je jasno, v Parizu bo v tem poletju še kako vroče.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!