Šeško navdušil Evropo: “Van Basten, where are you now?!”*

Liga narodov 28. Sep 20228:20 0 komentarjev
slovenija norveška
Benjamin Šeško. FOTO: Aleš Fevžer

Slovenija si je z remijem (1:1) v Solni proti Švedski zagotovila obstanek v ligi B nogometne lige narodov. A dosežek, ki ga je po slabem vstopu v tekmovanje pričakoval le malokdo, je ostal v senci izjemnega zadetka Benjamina Šeška, ki se mu čudijo po vsej Evropi.

Če slovenskim nogometašem igra nordijskih reprezentanc nikoli ni bila zares po godu, to za ta čas najbolj nadarjenega nogometaša na sončni strani Alp Benjamina Šeška nikakor ne velja. Igralec Salzburga je mrežo spektakularno zatresel že v soboto proti Norvežanom, vajo pa ponovil še sinoči, ko je na gostovanju mojstrsko zabil Švedom.

Zadetek Benjamina Šeška:

“Mojstrovina slovenskega Haalanda je mnoge spomnila na Marca van Bastna,” so izjemen gol 19-letnika pospremili pri hrvaških Sportskih novostih in podobno kot sinoči že komentatorja Sportkluba zadetek primerjali s tistim, ki ga je legenda Nizozemske dosegla leta 1988 proti Sovjetski zvezi. Ob zadetku Šeška je komentator Sportkluba vzkliknil: “Marco van Basten, where are you now?!” (*Marco van Basten, kje si zdaj).

Navdušenja nad slovenskim napadalcem niso skrivali niti njihovi kolegi pri Indexu, kjer so Šeškov gol v 28. minuti označili za remek delo, medtem ko so pri najbolj branem bosanskem portalu Klix spomnili, da je nekaj podobnega že uspelo tudi njihovemu golgeterju Edinu Džeku na dvoboju Rome in Chelseaja na Stamford Bridgeu.

No, zadetek Šeška sicer ne odmeva le v regiji, temveč tudi širše. Posnetek sijajnega gola so namreč delili tudi na ameriškem portalu Bleacher Report, ušel pa ni niti novinarjem ESPN, kjer so zapisali, da je najstnik Slovence v vodstvo popeljal z gromovitim udarcem z levico.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!