Še Švedi so gol slovenskega junaka gledali z odprtimi usti

Liga narodov 28. Sep 20227:00 > 7:09 0 komentarjev
Foto: SK

"Pred seboj vidim fanta, ki je zrasel v moža," je predstave Benjamina Šeška že pred tekmo s Švedsko opisal Matjaž Kek. In ta mož je z resnično izjemnim, izjemnim zadetkom znova navdušil slovensko nogometno javnost. Vsega 19-letni napadalec je zagotovo prvo ime uspešno opravljenega ciklusa Lige narodov, v katerem je Slovenija ostaja del širše evropske elite. Šeškomanija, dobrodošla v Sloveniji!

“Ko je Stojanovićeva podaja letela po zraku, sem razmišljal, zakaj ne bi udaril, če lahko. Zadanem lahko z obema nogama in pri sebi sem si dejal – udari proti golu. Kot sem že rekel, ko napadalcu gre, gre. K sreči je šla v gol. Res lep trenutek, golman je samo pogledal žogo. Tudi publika je kar onemela od začudenja.”

S temi besedami je takoj po tekmi svoje videnje enega najlepših zadetkov v zgodovini slovenske izbrane vrste opisal Benjamin Šeško

Zadetek Benjamina Šeška proti Švedski

Zdaj je v želeni formi

Za 19-letnikom je, kot vemo, pestro poletje. En dan je bil v Manchester Unitedu, naslednji v madridskem Realu, spet tretji v Paris Saint Germainu. Po številnih špekulacijah bo njegova naslednja destinacija Leipzig, svoje zadnje sezone v Salzburgu pa ni začel najbolj uspešno. A krivulja strelske forme se ob vstopu v nogometni oktober očitno obrača strmo navzgor.

“Tudi v obdobju, ko nisem dosegal zadetkov, ni manjkalo priložnosti. Manjkalo pa je sreče, vedno je bil nekdo na poti med žogo in vrati. Zdaj sem spet v takšni formi, kot želim biti in v tem ritmu moram iti naprej. Mirno in osredotočeno na vsako tekmo. Predvsem pa maksimalno motivirano. Danes sem bil na koncu že res utrujen, ampak vedno bom dal vse od sebe,” poudarja slovenski nogometni dragulj.

Foto: Guliverimages

Dres je zamenjal kar z Oblakom

V soboto je po tekmi dres izmenjal z norveškim super zvezdnikom Erlingom Haalandom, na vprašanje, s kom ga je tokrat, 19-letnik izstreli kot iz topa: “Z Oblakom! Nisem še imel njegovega dresa. Jan je bil ponosen na vse nas. Kot kapetan je zelo vesel, da smo obstali v diviziji B, predvsem pa da rastemo kot reprezentanca. Čeprav smo bili že precej utrujeni, smo danes dali zares vse od sebe.”

Zvezdniški status ga ne moti, a še bolj pomemben je uspeh reprezentance

Z vse boljšimi predstavami, predvsem pa z pomembnimi zadetki, Benjamin Šeško v Sloveniji postaja vse večja športna zvezda. Nobenega dvoma ni, da bo prihodnost slovenske reprezentance slonela na njegovih plečih, že danes pa kot najmlajši član reprezentance kaže, da lahko odloča tudi zelo pomembne tekme proti zelo kvalitetnim nasprotnikom.

“Več ljudi kot me ima rado, bolje se počutim. Ko ti nekdo napiše, ti si moj idol, ti to seže do srca. Enostavno moraš biti vesel in ponosen. To je velik zagon za naprej,” na status zvezdnika gleda Benjamin Šeško.

Foto: SK

Slab začetek, dober konec

Obstanek v diviziji B je lep dosežek slovenske izbrane vrste. Srbija, Norveška in Švedska so reprezentance, ki so bile po napovedih močnejše od Slovenije, marsikdo, sploh po prvih dveh tekmah, je Kekove varovance zelo hitro potisnil nazaj v tretji kakovostni rang. A Slovenci se niso dali, na zadnjih štirih tekmah so ostali neporaženi in v nižji razred evropskega nogometa preselili Švede.

“Vsem v reprezentanci to veliko pomeni. Resnično smo dali vse od sebe. Popolnoma smo bili osredotočeni na naš cilj, to je obstanek. To je zagotovo pozitivna popotnica v prijateljske tekme, ki nas čakajo v novembru,” poudarja napadalec slovenske reprezentance.

Foto: Guliverimages

Slovenija je ciklus Lige narodov končala uspešno, a v njem ni manjkalo kriznih trenutkov. Še posebej burno je bilo po hudem porazu v Beogradu (4:1), ko se je slovenska izbrana vrsta znašla pod hudimi kritikami javnosti. Benjamin Šeško je še zelo mlad nogometaš, je to nanj zato še bolj vplivalo?

“Navijači imajo svoj pogled na nogomet. Stvari ne vidijo z naše perspektive. A ko rezultati niso dobri, je potrebno kritike sprejeti. Sam ne berem teh stvari, ampak najbolj šteje to, da smo se pobrali kot ekipa in da bomo rasli še naprej,” ugotavlja junak zadnjega obdobja slovenske reprezentance.

Junak gor ali dol, Benjamin Šeško je moral ne glede dejstvo, da je zabil polovico zadetkov Slovenije v letošnji Ligi narodov, kot najmlajši član izbrane vrste poskrbeti za prevoz reprezentančne opreme na in iz letala. In ker razume od “črno-belih časov” uveljavljeno nogometno hierarhijo, se nad tem ni niti malo pritoževal.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!