Livaja po incidentu zapustil priprave Hrvatov

Liga narodov 6. Jun 202321:27 1 komentar
Marko Livaja
Foto: Profimedia

Napadalec Hajduka Marko Livaja je po incidentu z navijači zapustil tabor hrvaške nogometne reprezentance, ki se na Reki pripravlja na nastop na zaključnem turnirju lige narodov.

Kot so sporočili iz Hrvaške nogometne zveze (HNS), se je Livaja po incidentu na ponedeljkovem treningu na Reki, ko je več posameznikov na neprimeren in vulgaren način žalilo hrvaškega reprezentanta, pogovoril s selektorjem Zlatkom Dalićem. Oba sta se strinjala, da je incident poskrbel za neprijetno vzdušje, posledično pa se nogometaš ni mogel več osredotočiti na zaključni turnir lige narodov prihodnji teden na Nizozemskem.

“Zelo mi je žal, ker smo zaradi nesprejemljivega obnašanja nekaterih posameznikov izgubili pomembnega igralca. Razumem Marka in težo položaja, v katerem se je znašel, ter spoštujem, da se po vsem napisanem ne počuti pripravljenega za nastop v ligi narodov. Marko ostaja v naših načrtih in tudi naši cilji po koncu lige narodov ostajajo nespremenjeni,” je dejal Dalić.

Žal se mi po vsem, kar se je zgodilo v zadnjih 24 urah, zdi, da reprezentanci nisem zmožen dati maksimuma in bi ekipo, ki si zasluži mir na pripravah za to pomembno tekmovanje, zgolj oviral,” pa je svoj odhod pojasnil Livaja in se selektorju ter zvezi zahvalil za razumevanje.

“Upam, da bodo navijači razumeli razplet. Reprezentanca mi res veliko pomeni, zato upam, da bom njen član tudi v prihodnje,” je še dodal 29-letnik, ki je za Hrvate doslej vpisal štiri zadetke na 21 tekmah.

Pripravljajo se na ligo narodov

Hrvati se na Reki pripravljajo na polfinalni dvoboj lige narodov. V sredo, 14. junija se bodo v Rotterdamu za vstop v finale pomerili z domačo Nizozemsko. Dan kasneje bo v Enschedeju Španija gostila Italijo.