Šimundža dobil kompliment in odgovoril: To je realnost

Liga prvakov 21. Jul. 202122:51 > 22. Jul. 2021 2:37
Delite:
Muro čaka izredno težka naloga. FOTO: Jure Banfi.

Trener Mure Ante Šimundža je bil po remiju brez zadetkov na prvi tekmi 2. kroga kvalifikacij za Ligo prvakov proti favoriziranemu bolgarskemu prvaku Ludogorcu zadovoljen. Pohvalil je svoje fante in obžaloval veliko priložnost, ki so jo zapravili v zaključku tekme. Pohvalo si je prislužil tudi sam. Komplimente je njemu in ekipi Mure po tekmi namenil trener gostov Valdas Dambrauskas.

O tekmi:

“Prava evropska tekma, z naše strani zelo delovna. Bili smo pragmatični, kar je bilo glede na nasprotnika pričakovano. Ko pogledam nazaj, bi bilo lahko vse skupaj tudi drugače. Sem pa z rezultatom zadovoljen.”

O slabšem začetku tekme:

“To je realnost. Potrebovali smo 15, 20 minut, da se navadimo na njihovo dinamiko in vzpostavimo ravnotežje. Zavedali smo se, kaj nas čaka. Dobro smo se odzvali. Je pa dejstvo, da na tako dinamiko, hitrost nismo vajeni. Na tako hitro razmišljanje. Hvala bogu smo se dobro odzvali. Če želiš gledati negativno, potem je vse narobe. Mi želimo gledati pozitivno. Fantje so se fenomenalno odzvali. Potem ko smo ujeli ritem, smo prišli do svojih priložnosti in delovali zelo dobro.”

FOTO: Jure Banfi.

O vratnici Žige Kousa:

“Škoda, da nismo zadeli. Lahko bi rekel, da smo imeli celo izrazitejše priložnosti. Oni so imeli eno veliko, mi pa smo v eni akciji zatresli okvir vrat, potem pa se je nasprotnik obranil na golovi črti. To je evropska raven. Odločajo malenkosti. Malo priložnosti smo jim dovolili, zato sem zelo zadovoljen.”

O zelo poznih menjavah:

“Nisem menjal, ker smo igrali dobro. Menjam takrat, ko je kaj narobe ali pa se, bog ne daj, kdo poškoduje. Delovali smo zelo dobro.”

O tem, da Ludogorec po dolgem času ni dosegel gola:

“Res smo igrali dobro v obrambi, a ne bi rekel, da je bila to naša najboljša tekma, kar se tiče defenzive. Tudi v Skopju smo proti Shkendiji igrali zelo dobro v obrambi. Veseli me, da rastemo. Zelo pomembno je, da smo verjeli in sledili temu, kar smo se dogovorili.”

Navijači Mure so po tekmi nogometaše nagradili z aplavzom. FOTO: Jure Banfi.

O pohvalah trenerja gostov na račun Mure:

“Komplimenti so vedno zelo dobrodošli. Pohvale godijo, zaslužijo pa si jih predvsem fantje, ki so se držali dogovorov in igrali na evropski ravni.”

O tem, ali bo Mura trenirala enajstmetrovke:

“Najprej bomo naredili analizo, potem pa bomo razmišljali o naslednji tekmi.”

O sobotni prvenstveni tekmi v Kopru:

“Pripravili se ne bomo nič drugače, kot smo se na zadnjo tekmo s Taborom, ki smo jo potem izgubili. S tem, da smo bili na tej tekmi na 95 odstotkih, kar je bilo premalo. Zmanjkalo nam je tistih pet odstotkov, zaradi česar smo bili kaznovani. Po tekmi sem fante vprašal, ali si želijo igrati proti Kopru. Vsi so rekli, da si želijo.”

Trener Ludogorca: Kaj takega nismo doživeli že dolgo časa

“Čestitke obema ekipama za dobro tekmo, ki je bila zelo taktična. Obe ekipi sta si priigrali nekaj priložnosti, na koncu pa je rezultat realen. Skušali smo dominirati tako kot vedno, igrali smo visoko in pritiskali na nasprotnika, medtem ko je Mura prežala na protinapade. Rezultat 0:0 je realen. Odločitev bo padla v Razgradu,’’ je po tekmi govoril trener desetkratnega bolgarskega prvaka Valdas Dambrauskas, po tem pa namenil nekaj komplimentov na račun trenerja Mure in njegove ekipe.

’’Res dolgo časa se nam ni zgodilo, da ne bi dosegli gola. Zadevali smo v Evropi, prvenstvu, pokalu, tudi na prijateljskih tekmah, tokrat pa nam ni uspelo. Mura se je res organizirano branila. Zasluži si pohvale,’’ je povedal Litovec na klopi Ludogorca.

Komentari

Vaš komentar