Lov na Mijića: Celjani pohiteli, milijonska izguba Rogaške

Nogomet 23. Maj 20249:22 4 komentarji
Patrik Mijić
Patrik Mijić. Foto: Jure Banfi

Izguba tekmovalne licence pomeni hud udarec za Rogaško. Črno-belim grozi selitev v 4. ligo, poleg tega pa bodo v zrak izpuhtele za slovenske razmere visoke odškodnine, ki bi to poletje romale na račun Slatničanov. Celjani so pohiteli in že poslali ponudbo Patriku Mijiću, a niso edini. Začel se je tudi lov na Alena Korošca.

Ne le tekmovalni, novica, da je Rogaška ostala brez licence za prihodnjo sezono, bo tudi velik finančni udarec za klub iz Rogaške Slatine.

Po veljavnih pravilih se namreč črno-beli zaradi izgube licence, za katero so zaprosili, selijo v najnižji rang tekmovanja. Torej v ligo MNZ Celje, ki predstavlja četrti rang slovenskega nogometa. Na to je v pogovoru za Siol namignil tudi športni direktor Rogaške Nino Ivačič.

“Če beremo striktno pravilnik, bi morali izpasti v najnižjo ligo, torej tekmovanje MNZ. Piše pa dvoumno. Lahko nas uvrstijo v MNZ (četrta liga), po drugi strani pa bo izvršni odbor NZS formiral ligo. Bomo pač počakali na odločitev izvršnega odbora NZS,” je povedal prvi kadrovnik Rogaške in dodal: “Če se bo zgodilo to, bo to pomenilo, da smo izgubili vseh 25 igralcev. Ne predstavljam si, da bi lahko do poletja, do julija ali avgusta zgradili ekipo, ki bi nastopala v MNZ ligi. Če se selimo v nižjo ligo, bo naslednja sezona brez članske ekipe Rogaške.”

Nino Ivačič
Nino Ivačič NZS napoveduje, da njihov boj za licenco še ni končan. Foto: Zajem zaslona

Celjani pohiteli, a niso edini

Rogaška je bila sicer na igrišču hit letošnje sezone Prve lige Telemach, predvsem pa je nogometni javnosti predstavila nekaj posameznikov, ki so hitro pridobivali tudi na svoji tržni vrednosti. Prvi med enakimi je zagotovo Patrik Mijić in le nekaj ur, pravzaprav celo minut po odločitvi, da Rogaška nima več prvoligaške licence, so po naših informacijah na njegov naslov začele romati ponudbe zainteresiranih klubov.

Tako so v njegov tabor že poklicali Celjani, ki si očitno res zelo želijo napadalca Rogaške v prihodnje gledati v dresu grofov. Že nekaj časa se omenja tudi švicarske klube, ki lovijo Hrvatov podpis, zelo konkreten naj bi bil predvsem St. Gallen, naši viri pa so nam zaupali, da je kontakt že vzpostavil tudi hrvaški prvoligaš, ki si Mijića želi v svojih vrstah. Po naših informacijah, ki prihajajo iz hrvaških virov, naj bi v naslednjih dneh na vrata Mijića potrkala celo Rijeka!

Že prej so se v povezavi z napadalcem, ki je bil, čeprav je v Sloveniji šele pol leta, izbran tudi v idealno enajsterico Prve lige Telemach, omenjalo ruski Baltik, poljski Gornik in celo avstrijski Sturm. Na ta seznam lahko zdaj dodamo še romunski Cluj. V vsakem primeru bo tekma za Mijićev podpis izjemno zanimiva.

Patrik Mijić
Foto: Jure Banfi

Zanimivi tudi Korošec, Thalisson, Lovrić …

Ker se je v povezavi s prestopom Mijića omenjalo celo zneske do 500.000 evrov, je že zdaj jasno, da je Rogaški z izgubo licence po vodi splavalo zelo veliko denarja. Govorimo lahko celo o milijonskih zneskih. Po naših informacijah so namreč imeli v Rogaški Slatini na mizi tudi vse bolj konkretno ponudbo za Alena Korošca, ki je presegala 200.000, tudi bitka za podpis s še enim odkritjem sezone pa se zdaj začenja znova. Doslej so bili zanj namreč najresneje zainteresirani madžarski prvoligaši, zdaj lahko na ta seznam dodamo še Slovake, Hrvate in celo Portugalce.

Zelo resno tržno vrednost ima, kar se tiče posameznikov Rogaške, tudi Brazilec Thalisson, čeprav je bil v zadnjem obdobju na stranskem tiru je zanimiv tudi Rene Rantuša Lampreht, ki se ga trenutno najbolj povezuje s selitvijo v Muro. Po naših informacijah bo klub v Sloveniji hitro našel tudi Di Mateo Lovrić, še zdaleč pa ni edini …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje