Moldavske prvake gre reševat znan obraz s slovenskih zelenic

Nogomet 11. Okt 202322:08 0 komentarjev
Roman Pilipčuk
Foto: Aleš Fevžer

Večkratni moldavski prvak Šerif iz Tiraspola je po sramotnem porazu (0:6) v evropski ligi proti Slaviji iz Prage zamenjal glavnega trenerja. Na klop bo sedel ukrajinski strokovnjak Roman Pilipčuk, ki je v pretekli sezoni vodil Celje.

Klub iz obmorskega Tiraspola je Italijanu Robertu Bordinu pokazal vrata takoj po porazu v Pragi.

Posle opravljanja začasnega trenerja je najprej prevzel pomočnik Viktor Mihajlov in v ponedeljek na prvenstvenem obračunu s Petrocubom zgolj remiziral. Danes je klub uradno predstavil nov obraz na čelu strokovnega štaba.

Seznanjen z okoljem

To je postal znanec slovenskih nogometnih igrišč Roman Pilipčuk, ki je s Celjem v pretekli sezoni prišel do naslova državnega podprvaka.

Ukrajinec je pred tem med drugim vodil tudi Dinamo Minsk, Olimpik Doneck ter nekaj časa Dacio iz Kišinjeva, tako da moldavsko okolje pozna.

Šerif je po osmih krogih moldavske prve lige na drugem mestu za Milsamijem, v evropski ligi pa so po dveh tekmah na dnu skupine G, kjer je prvi favorit Roma Joseja Mourinha. Pilipčuk bo ekipo prvič vodil 21. oktobra na domači prvenstveni tekmi s Spartaniijem iz Selemeta in potem na prvi evropski preizkušnji 26. oktobra doma proti švicarski ekipi Servette Zürich.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!