Prvič po velikem preobratu v Celju se je oglasil predsednik grofov (VIDEO)

Nogomet 11. Okt 202317:08 0 komentarjev

Valerij Kolotilo je v zadnjih dneh eden izmed bolj zasedenih mož v slovenskem klubskem nogometu. Po šokantno napovedanem odhodu Alberta Riere je moral ekspresno odreagirati in poiskati novega trenerja. Kot smo že poročali, bo to Damir Krznar, ki bo uradno predstavljen v četrtek popoldne.

Valerij Kolotilo bo novega celjskega trenerja, s katerim je že sklenjen ustni dogovor, predstavil v četrtek: “Pogodba uradno še ni podpisana, ampak dogovor je sklenjen. Tudi papirologija bo kmalu urejena.”

Damir Krznar, ki bo jutri uradno postali novi trener Celja, bo s klubom podpisal pogodbo do leta 2025. Z nekdanjim nogometašem Dinama na stadion Z’dežele prihajajo še pomočnik Mihael Mikić, analitik Vedran Attias in nov kondicijski trener.

Odhod Riere, ki še ni uradno potrjen, je vsekakor šokiral klubsko vodstvo. Slednjo je moralo zelo hitro odreagirati, saj je s tem novemu trenerju omogočilo mini priprave med reprezentančnim premorom. Kolotilo je nad Krznarjem in njegovim štabom izredno navdušen: “Vrhunska ekipa potrebuje vrhunskega trenerja, zato je Damir Krznar prava izbira. To je eden od najboljših trenerjev na področju nekdanje Jugoslavije. Dobro je delal v zagrebškem Dinamu, ki je ena izmed najboljših ekip na tem prostoru. Dobro je delal v Mariboru in upam, da bo še bolje delal v Celju.”

Damir Krznar NK Maribor nogomet
Valerij Kolotilo je prepričan, da bo Celje pod taktirko Damirja Krznarja še močnejše. Foto: Jure Banfi

“Edini cilj ostaja naslov, z novim trenerjem smo še močnejši.”

Damir Krznar bo v tej sezoni že tretji trener Celja. Priprave pred sezono je z ekipo oddelal Roman Pilipčuk, ki pa ga je tri dni pred prvo uradno tekmo zamenjal Albert Riera. Španec, ki je v prejšnji sezoni z Olimpijo osvojil dvojno krono, je tudi celjsko zgodbo začel odlično. Grofje so tudi drugi reprezentančni premor pričakali na vrhu lestvice Prve lige Telemach, mir v knežjem mestu pa je prekinil klic iz Bordeauxa, kluba, za katerega je Riera nekoč igral.

Vabilu s Francije se Riera ni mogel in tudi ne želel upreti, zato je moral Kolotilo s sodelavci poiskati trenerja, ki bo skušal z ekipo ostati na poti, ki jo je začrtal Riera. “Edini cilj je naslov prvaka. Ekipa je vrhunska. Menjava trenerja nas je samo še okrepila,” o nadaljevanju sezone razmišlja predsednik Celja.

Valerij Kolotilo je hitro našel naslednika Alberta Riere. Foto: Uroš Skaza

Kolotilo v zadnjih treh dneh ni veliko spal

Kandidatov za naslednika Riere ni manjkalo. Poročali smo že, da je bil prvi izbranec celjskega vodstva Gonzalo Garcia, drugo mesto je zasedal Krznar. Kolotilo je razkril, kako je potekal izbor novega trenerja: “Kandidatov je bilo veliko. V zadnjih treh dneh nismo spali, preverjali smo več kot 10 kandidatov. Med njimi je bil angleški kandidat, pa tudi italijanski in pa veliko slovenskih trenerjev ter srbskih in hrvaških. Odločili pa smo se za Damirja.”

Valerij Kolotilo: “Jutri bo klub uradno predstavil novega trenerja.”

Nekoliko je šokiralo dejstvo, da je EkipaSN že pred uradno klubsko predstavitvijo potrdila novega trenerja, ki sicer pogodbe s klubom še ni podpisal, hkrati pa smo lahko v omenjenem časniku prebrali tudi prvo izjavo hrvaškega stratega. Je ta medijski nastop zmotil Kolotila? “V tem ne vidim težav. Pogodba uradno še ni podpisana, na njegove predhodne dogovore z mediji za intervjuje pa nimam vpliva. Jutri bo klub uradno predstavil novega trenerja.”

Da se je Kolotilo s Krznarjem dogovoril ekspresno potrjuje tudi dejstvo, da je predsednik Celja bodočega trenerja prvič kontaktiral v torek. “V torek smo pričeli s pogovori in od prve minute pogovora je bilo jasno, da se bomo dogovorili,” še razkriva Kolotilo.

Na prve vtise Damirja Krznarja v novi vlogi bomo morali počakati do četrtkove uradne predstavitve, saj je bil nekdanji trener Maribora danes za medije nedosegljiv.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!