Na Hrvaškem prerešetali avtomobil športnega direktorja Osijeka

Nogomet 28. Maj 202411:50 > 13:52 1 komentar
Jose Boto. Foto: NK Osijek

Na Hrvaškem poročajo o šokantnih prizorih iz Osijeka, kjer so neznanci s sedmimi naboji poškodovali avtomobil v lasti športnega direktorja nogometnega kluba Osijek Joseja Bote.

Kot poročajo hrvaški mediji, je bilo vseh sedem nabojev izstreljenih v vetrobransko steklo avtomobila v lasti športnega direktorja Osijeka Joseja Bote. Vozilo je bilo parkirano na eni od mestnih ulic Osijeka, da je poškodovano, je kot prvi opazil novi vodja mladinske nogometne šole kluba Alfredo Almeida.

“Policijska postaja Osijek, izpostava Čepin, je danes ob 8.57 prejela prijavo o poškodovanem vetrobranskem steklu na osebnem vozilu, parkiranem v središču Osijeka. Preiskava je v teku,” so sporočili iz osiješko-baranjske policijske uprave.

Boto se sicer trenutno ne nahaja na Hrvaškem, saj je v ponedeljek odpotoval na dopust na Portugalsko. Na zagrebško letališče ga je odpeljal prav Almeida, ki je nato vozilo športnega direktorja parkiral pred zgradbo, kjer Boto prebiva.

V klubu zgroženi

“Na kraj pameti mi ne pade, da bi zapustil mesto in klub, to mi daje samo dodatno motivacijo,” se je na dogodek odzval Boto.

“Zgroženi smo nad tem incidentom in izražamo vso podporo našemu športnemu direktorju Joseju Boti ter prosimo vse, ki bi imeli kakršnekoli informacije o tem neljubem dogodku, da se obrnejo na policijo. Dokler traja preiskava, NK Osijek ne bo dajall dodatnih izjav, saj želimo, da pristojni organi nemoteno opravijo svoje delo,” pa so sporočili iz NK Osijek. Odzvala se je tudi Hrvaška nogometna zveza, ki je dogodek ostro obsodila.

Hrvaški mediji se zdaj sprašujejo, ali so neznanci s svojim dejanjem želeli poslati sporočilo športnemu direktorju hrvaškega prvoligaša, saj so bili vsi streli sproženi na voznikovi strani vetrobranskega stekla.

Boto je v Osijek prišel letos pozimi, pred tem pa je funkcijo športnega direktorja opravljal pri grškem Paoku in ukrajinskem Šahtarju. Svoj čas je deloval tudi kot vodja skavtov pri Benfici.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje