Naj slovenska nogometaša: Dončić in Pogačar (VIDEO)

Euro2024 14. Jun 202419:30 0 komentarjev
nemški navijačici
FOTO: Sportklub

Sprehodili smo se po kölnskih ulicah in v navijaški coni preverili utrip pred otvoritveno tekmo evropskega prvenstva v nogometu. V mestu slovite katedrale Sv. Petra in device Marije smo prvič od našega prečkanja nemške meje začutili dejansko nogometno mrzlico.

Kljub temu da večerno tekmo njihovi ljubljenci igrajo v Münchnu, po ulicah Kölna opazimo ogromno karirastih kikel oziroma kiltov, v katerih naokoli marširajo prešerno razpoloženi škotski navijači.

Šele na drugem mestu so domači navijači, Sportklubovo oko pa je opazilo tudi kar nekaj madžarskih in švicarskih ljubiteljev nogometa, ki grla in glasilke ogrevajo za jutrišnjo medsebojno tekmo skupine A.

Mimoidoče v navijaški coni smo povprašali o tem, kako daleč bo na prvenstvu prišla njihova reprezentanca, potem pa smo “potipali” še njihovo znanje o slovenski izbrani vrsti.

Nemški navijačici:

“Naša reprezentanca bo prišla zelo daleč. Kako daleč? Do finala in tam bomo tudi zmagali, smo vendarle domačini, zato razmišljava pozitivno,” sta napovedali Nemki Svenja in Laura, ki sta za nocoj napovedali zmago Nemčije z izidom 3:1 oziroma 2:0.

Znanje o slovenskem reprezentančnem nogometu bosta morali domačinki še povaditi.

Škotski navijač:

Naslednji v naši anketi je bil še ne polnoletni škotski nogometni zanesenjak Finley. Ta je dejal, da se bo njegova domovina na tem Euru ustavila v osmini finala. Kar se tiče poznavanja slovenske reprezentance mu damo oceno 3.

Na pamet sicer ni poznal nikogar, a nam je mladec nato pravilno odgovoril na zaprti tip vprašanja, če so Marek Hamšik, Jan Oblak in Benjamin Šeško Slovenci. Za nocoj napoveduje remi.

Madžarski navijač:

Sosedi Madžari so na gostovanjih vedno hvaležni sogovorniki. Ljubitelj piva in nogometa Peter je dejal, da bo za njihovo reprezentanco najslabši scenarij uvrstitev na končno tretje mesto. “Proti Švici bomo jutri zmagali z 2:0, mogoče bo 2:1, na tribunah pa nas bo sedemkrat več!”

Naš sogovornik dodaja, da bo bitka za prevlado na tribunah s Škoti nekoliko bolj tesna, ko pa smo ga vprašali, kdo je najboljši slovenski nogometaš, je postregel z nepričakovanim odgovorom: “Da, obstaja en zelo znan igralec, čigar ime mi je žal ušlo iz spomina, toda Luka Dončić je dober, niti Tadej Pogačar ni slab.”

Švicarski navijač:

Med poplavo dresov in zastav smo našli švicarskega navijača Fabiana: “Upam na naš najboljši rezultat do zdaj in si želim uvrstitve med najboljše štiri (op. a.: najboljši izid je Švica dosegla prav na zadnjem EP z uvrstitvijo v četrtfinale).”

“Glede na to, da ste tukaj, je Slovenija verjetno na turnirju, a če me vprašate o vaših igralcih, iskreno rečeno – ne poznam. Moje nogometno znanje je zanič, dobro poznam samo naše ter nekatere nemške in francoske nogometaše,” je priznal Švicar in zatem pravilno odgovoril na naš mini kviz o slovenskih nogometaših.

Prihaja Euro, prihaja fantasy

Pred vrati je eden od športnih vrhuncev leta 2024  – evropsko nogometno prvenstvo. Poglobljeno ga bomo spremljali tudi na Sportklubu, ob tem pa vas vabimo, da sodelujete v priljubljeni igri ‘evropski nogometni Fantasy 2024’.  Potegujte se za nagrade, zagotovili so jih McDonald’s, Shoppster in Telemach.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!