Navijači Maribora iz Turčije končno dobili dobre novice

Nogomet 1. Feb 202414:07 > 18:58 0 komentarjev
Drugi večni derbi sezone je nakazal, da bi se Maribor morda v nadaljevanju sezone lahko prebudil. Foto: Jure Banfi

Nogometaši Maribora so v Beleku vendarle dosegli prvo zmago na turških pripravljalnih tekmah. S 3:0 so vijolice ugnale Surkhon iz Uzbekistana. Popoldne se je drugi del moštva udaril še z zasedbo Tuzla City iz Bosne in Hercegovine in igral neodločeno (0:0).

Nogometaši Maribora za zaključek priprav v turškem Beleku danes igrajo dvojni tekmovalni spored. Dopoldne se je del zasedbe Anteja Šimundže udaril z ekipo Surkhon iz Uzbekistana, ki je vskočil namesto poljskega Rakowa.

Vijolice so na dvoboju s kakovostno relativno skromnim tekmecem dominirale od prve do zadnje minute in slavile s 3:0, pri čemer bi kaj lahko bil rezultat glede na videno še višji. Blestel je Arnel Jakupović, ki je dosegel vse tri zadetke Maribora, navijače Štajercev pa lahko veseli tudi dobra predstava Josipa Iličića, ki se je na trenutke dobesedno poigraval z Uzbekistanci. Znova je priložnost za dokazovanje dobil tudi Edgard Beugre, ki bo v kratkem predstavljen kot nova okrepitev vijolic. Napadalec iz Slonokoščene obale je znova dokazal svojo telesno moč, kmalu po vstopu v igro pa je zapravil krasno priložnost za četrti gol Maribora, ki jo je pripravil ravno Iličić.

Led je prebit, po remijih s Trenčinom in Šahtarjem (obe tekmi sta se končali z 0:0) ter porazom proti poljskem Lechu (0:3) so vijoličasti zdaj dosegli svoj prvi gol in prvo zmago v Beleku. Popoldne se je drugi del moštva udaril še z zasedbo Tuzla City iz Bosne in Hercegovine. Tekma se je končala brez zadetkov.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!