Ne jutri, navijači Olimpije spektakel pripravljajo danes

Nogomet 18. Maj 202410:18 1 komentar
Stožice Green Dragons
Foto: Aleš Fevžer

Čeprav je članska ekipa Olimpije že davno zakockala vse možnosti za državni naslov, pa bodo zmaji danes vseeno odigrali tekmo, ki bo neposredno odločala o naslovu prvaka. Kadete Olimpije namreč v bežigrajski Jami čaka dvoboj s Celjem, obeta pa se tudi sijajna navijaška kulisa.

Ko je govora o naslovu nogometnega državnega prvaka v članski konkurenci, dvoma že nekaj časa ni več.

Celjani so v 33. krogu Prve lige Telemach v neposrednem dvoboju premagali Olimpijo in si pripeli drugo prvenstveno zvezdico v svoji zgodovini. Prvaka imamo tudi v mladinski konkurenci, kjer so v EON Next Gen ligi slavili Mariborčani, danes pa bo v Ljubljani padla odločitev o kadetskem državnem prvaku.

NK Celje
Zaščitni znak zadnjih celjskih tednov je bilo rajanje. Foto: Aleš Fevžer

Kadetski finale pred sijajno kuliso

In očitno se v bežigrajski Jami obeta pravi spektakel. Ob 17.00 se bo namreč začel neposredni obračun za državni naslov, nasproti si bosta stali ekipi Olimpije in Celja. Boljše izhodišče pred tekmo imajo zmaji, ki imajo pred tekmo točko prednosti pred Štajerci in jim za naslov zadošča že remi.

Dodaten zagon za domače moštvo pa bo zagotovo tudi navijaška podpora. Danes namreč v Jami ves dan poteka tako imenovani ‘reUNION’ oziroma druženje vseh generacij navijaške skupine Green Dragons. Slednja ob vseh prevratih, ki se dogajajo v članski ekipi, obljublja še toliko močnejšo podporo podmladku Olimpije, tako da se na tekmi obeta kulisa, kakršni se bržkone nedeljska, ko se bo prva ekipa zmajev na mestnem derbiju udarila z Bravom, ne bo niti približala.

Zanimivo bo videti, ali se bo odločilne tekme danes udeležilo tudi vodstvo kluba, ki se je v teh dneh popolnoma zavilo v molk. Spodobilo bi se …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje