Nekdanji mladinec Maribora, ki je zrušil Olimpijo

Luka Štor
FOTO: Aleš Fevžer.

Za zmago Brava nad Olimpijo je poskrbel Luka Štor, ki se je v slovensko ligo iz tujine vrnil pred začetkom sezone, a za zdaj še ni pokazal vsega, kar je pričakoval. Gol za zmago nad vodilno ekipo prvenstva je vsaj malce odtehtal.

“Pomembno je, da smo zmagali, saj smo že pred tekmo videli, da so do treh točk prišli Radomljani. Naredili smo velik korak na poti do cilja. Do konca je še nekaj tekem, ne smemo se zadovoljiti, a smo zdaj veliko bližje obstanku,” je po zmagi, s katero so se nogometaši Brava za osem točk oddaljili od devetega mesta, ki ob koncu rednega dela sezone prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek, povedal strelec edinega gola na tekmi Luka Štor.

Nekdanji mladinec Maribora, ki je v članskem nogometu nase opozoril v dresu Aluminija, potem pa z vmesnim kratkim postankom v Kidričevem za tri leta odšel v tujino (Dynamo Dresden in Apoel Limasol), je edini gol na tekmi dosegel v 55. minuti, ko je izkoristil hudo napako v obrambi Olimpije. Ta v Spodnji Šiški ni zmagala na zadnjih šestih tekmah in v tem času štirikrat izgubila.

Gol Luke Štora za zmago Brava:

Skušali so ponavljati stvari, ki so jih počeli oktobra

“Ne vem, zakaj je tako. Nam pa sigurno bolj leži domač teren. Smo ekipa z morda najmanj osvojenimi točkami v gosteh. Zagotovo je naš stadion prednost, tukaj osvojimo kakšno točko več,” je povedal 24-letni napadalec, ki je igral tudi oktobra lani, ko je Bravo Olimpijo premagal kar s 6:1, a takrat ni zadel. Tista odmevna zmaga, pod katero se je podpisal še prejšnji trener Dejan Grabić, je bila tudi vodilo njegovega naslednika Aleša Arnola pred tokratnim obračunom.

“Osredotočali smo se na stvari, ki smo jih dobro delali na prvi tekmi, ko smo visoko zmagali. To smo danes skušali ponavljati in se trudili, da Olimpiji ne omogočimo prevelike posesti. Čim prej smo skušali prihajati za njihov hrbet in jih tako mučiti. V drugem polčasu nam je to uspevalo. V prvem je bilo slabše, a je najbolj pomembno, da nismo prejeli gola,” je dejal o zmagi, s katero se je Bravo močno približal zagotovitvi obstanka.

Povohali so Evropo, potem pa padli v boj za obstanek

“Osem točk je lepa razlika, a imamo še medsebojno tekmo s Taborom. Bomo videli. Misliti moramo predvsem nase in v zadnjih šestih tekmah osvojiti še vsaj šest točk. Potem smo lahko mirni do konca,” je opozoril nogometaš, ki z rezultati Brava ni najbolj zadovoljen. Ko je prišel v Ljubljano, je pričakoval več.

Luka Štor
FOTO: Aleš Fevžer.

“Vsako sezono je glavni cilj Brava najprej obstanek, potem pa pogled proti Evropi. Skozi celotno sezono smo bili nekje pri sredini lestvice. Zmagali smo dve tekmi v nizu, malce povohali Evropo, potem pa izgubili in se oddaljili. Pozneje se je zgodilo celo to, da smo se s tremi preostalimi ekipami borili za obstanek, ampak mislim, da smo zdaj nekoliko bolj varni. Pobegnili smo za osem točk. Evropa pa je na žalost, mislim da, že izgubljena. Do konca sezone nas čaka boj za obstanek,” se je razgovoril strelec štirih golov v 24 prvenstvenih nastopih. Priznava, da je tudi od sebe pričakoval več.

Pričakoval je boljšo statistiko

“Statistika ni ravno takšna, kot sem si želel, ampak mislim, da se bo tudi to popravilo,” si je zaželel nekdanji mladi slovenski reprezentant in za konec nekaj besed namenil še načrtom za prihodnost.

“Pogodbo z Bravom imam še za eno leto, tako da za zdaj nameravam ostati, se pa v nogometu nikoli ne ve,” je povedal.