Nemci kljub polomu v Katarju na domači Euro brez sprememb

Katar 2022 7. Dec 202219:08
Foto: Profimedia

Nemška nogometna zveza (DFB) je sporočila, da bo Hansi Flick tudi v prihodnje ostal selektor nemške reprezentance, pa čeprav je ta izpadla že po skupinskem delu svetovnega prvenstva v Katarju, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Objava DFB je sledila sestanku predsednika zveze Bernda Neuendorfa in šefa nadzornega odbora nemške lige Hans-Joachima Watzkeja s Flickom. Ta je pojasnil, kaj je šlo narobe v Katarju, kjer je Nemčija v skupini E po porazu proti Japonski, remiju proti Španiji in zmagi proti Kostariki zasedla le tretje mesto.

Flick bo tako najverjetneje selektor Nemčije tudi na evropskem prvenstvu, ki ga bo leta 2024 gostila prav ta država.

“Prepričani smo, da EP 2024 v naši državi pomeni veliko priložnost za nemški nogomet. Naš cilj je narediti ta turnir za športni uspeh. Popolnoma zaupamo Hansiju Flicku, da bo skupaj z ekipo kos temu izzivu,” je poudaril Neuendorf v sporočilu za javnost nemške zveze.

“Moja trenerska ekipa in jaz sam smo optimisti glede EP v naši domovini. Kot ekipa lahko dosežemo precej več, kot smo pokazali v Katarju. Tam smo izpustili priložnost in iz tega se bomo nekaj naučili,” pa je povedal Flick, ki Nemce vodi od maja 2021.

Komentari

Vaš komentar