Šok v skupini E: Velika Nemčija maha v slovo

Katar 2022 1. Dec 202221:53

Nemška nogometna reprezentanca je v 3. krogu svetovnega prvenstva v Katarju s skupini E v Al Koru premagala Kostariko s 4:2 (1:0), vendar ostala brez izločilnih bojev. Na roke jim ni šla druga tekma v skupini, saj so Japonci presenetili tudi Špance (2:1). Elf je še drugič zapovrstjo svetovno prvenstvo zapustil po skupinskem delu. To mu je "uspelo" namreč tudi pred štirimi leti v Rusiji.

Tekma med Kostariko in Nemčijo, ki je šla v zgodovino kot prva v zgodovini moških svetovnih prvenstev, na kateri so glavne sodniške naloge opravljale ženske na čelu s Francozinjo Stephanie Frappart, je bila statistično povsem v domeni Nemcev.

Nemci so prvič zadeli že v 10. minuti, ko je v polno meril Serge Gnabry, a Kostarika, ki se je prav tako borila za osmino finala, je v drugem polčasu celo povedal z 2:1. V razmaku 12. minut sta v polno merila Yeltsin Tejeda in Juan Pablo Vargas ter za trenutek poskrbela, da bi šli ob takem razpletu domov tudi Španci.

Elf se kljub izgubljenemu položaju ni predal in na koncu zmagal s 4:2. V 73. minuti je Havertz poskrbel za izenačenje in z desetih metrov ponovno med 16 spet poslal Špance. V 85. minuti je napadalec Chelseaja zadel še drugič, pirovo zmago pa je štiri minuti kasneje potrdil še Niclas Fullkrug. Nemški stroj se še drugič zapored SP poslavlja po skupinskem delu.

Na drugi tekmi skupine je Japonska po Nemcih ugnala še Španijo (2:1) in presenetljivo osvojila prvo mesto v skupini.

Japonce v osmini finala v ponedeljek čakajo Hrvati, Špance pa v torek Maročani.

Lestvica skupine E:

Standings provided by Sofascore

Komentari

Vaš komentar