Neymar: Savdijska liga je morda celo močnejša od francoske

Nogomet 8. Sep 202310:04 1 komentar
Foto: Profimedia

Brazilski nogometni zvezdnik Neymar je ob vrnitvi v reprezentančni tabor poskrbel za nekaj odmevnih izjav. Napadalec, ki je to poletje PSG zamenjal za savdijski Al Hilal, je med drugim namignil na to, da je savdijska liga zdaj močnejša od francoskega prvenstva.

Ko je Brazilija v četrtfinalu svetovnega prvenstva v Katarju izpadla proti Hrvaški, so bili mnogi prepričani, da se njen prvi zvezdnik Neymar nikoli več ne bo vrnil v dres selecaa. A 31-letnik se je naposled odločil drugače in je na voljo začasnemu selektorju Fernandu Dinizu, ko ta Brazilce pripravlja na začetek kvalifikacij za SP 2026. Karioke za začetek čakata tekmi z Bolivijo in Perujem, kljub lažji poškodbi pa je del reprezentance torej tudi Neymar.

“Dobro se počutim, čeprav nisem stoodstotno pripravljen. Lahko bi igral na zadnji tekmi Al-Hilala, a mi je trener namenil počitek, da bom nared za reprezentančne obveznosti. Po svetovnem prvenstvu sem si vzel čas za razmislek, a je bil pritisk prijateljev in družine prevelik, zato sem znova tu. Ko slišiš te besede, postaneš ponosen na to, kar si dosegel. Oni so razlog, da sem znova srečen v brazilskem dresu,” je glavni razlog za vrnitev v sloviti rumeno-zeleni dres izpostavil Neymar.

Foto: Guliverimage

Cel svet bo gledal savdijsko ligo

Nekdanji zvezdnik Barcelone je to poletje zapustil nogometno Evropo in se preselil v savdijski Al-Hilal. Ni malo tistih, ki menijo, da je resnega nogometa za Brazilca tako konec, a Neymar se s tem ne strinja.

“Nogomet je v Savdski Arabiji enak kot v Evropi. Žoga je okrogla, na igrišču sta dva gola, če pa pogledamo imena, ki so se to poletje preselila v to ligo … Ne vem, če ni savdijska liga morda zdaj močnejša od francoske. V Al-Hilalu si želim osvajati lovorike, kar pa ne bo enostavno. Vse ekipe so se okrepile z velikimi imeni in zagotovo bo boj za naslov zelo zanimiv. Prepričan sem, da ga boste vsi spremljali,” poudarja 31-letni Brazilec.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje