“Nobena ekipa v Sloveniji ni boljša od Maribora, niti Olimpija”

Nogomet 17. Apr 202312:57 6 komentarjev

Čeprav so z zmago na derbiju proti Mariboru pet krogov pred zaključkom Prve lige Telemach potrdili naslov državnega prvaka, nogometaši Olimpije po mnenju branilca vijoličnih Svena Šoštariča Karića niso najboljša zasedba letošnjega prvenstva.

“Prvih 30 minut smo imeli svoje priložnosti, bili boljša ekipa in imeli vse pod nadzorom, nato pa iz neznanega razloga prenehali igrati svojo igro. Nismo uspeli sestaviti dveh podaj, kar je dalo samozavest Olimpiji. Na koncu prvega polčasa pa … Lep gol, kaj naj rečem. Ne smemo si dovoliti tega. Ekipa kot je naša, mora stati boljše in narediti vse, da ne prejme takega zadetka. Žal nas je to drago stalo,” je po porazu z 0:2 svoje videnje dogodkov na derbiju proti Olimpiji opisal branilec Maribora Sven Šoštarič Karić.

Njihov načrt se ni iztekel po željah

Nekdanji član Domžal je tako kot njegovi soigralci odigral tekmo za pozabo. Vijolični so se z največjim tekmecem enakovredno kosali le na uvodu, nato pa brez pravega razloga močno popustili in v nadaljevanju prikazali igro brez pravega žara in energije. Kazen za anemično in neodločno predstavo je sledila v zaključku prvega polčasa, ko je njihovo mrežo atraktivno zatresel David Sualehe in napravil prvi korak proti potrditvi naslova Olimpije na tekmi, dokončno pa je upe gostov za morebitno zmago sredi drugega dela pokopal rezervist Admir Bristrić.

Sven Šoštarič Karić
Foto: Aleš Fevžer

“Težko povem, zakaj energetsko nismo bili pravi. V drugi polčas smo vstopili z golom zaostanka, a vseeno smo imeli na voljo 45 minut, da oddelamo svoje, da oddelamo to, kar je najboljše za ekipo. Olimpijo smo poskušali izvleči iz svoje obrambne tretjine igrišča, da bi imeli več prostora za protinapade. Žal so bili zelo dobri v posesti žoge, zato se naš načrt ni iztekel po željah,” je dejal 25-letnik.

Olimpija je imela tudi srečo

Podobno je sicer razmišljal tudi njegov trener Damir Krznar, ki ni skoparil s kritikami na račun predstave svojih nogometašev. Ti so po mnenju Hrvata slabo odigrali predvsem drugi polčas, saj v okvir nasprotnikovih vrat niso sprožili nit enega samega strela. “Gotovo je vtis, kot da smo se predali. Tega ne bi smelo biti v DNK Maribora,” je bil oster Krznar. Temu je prikimal tudi Karić.

“Ko smo imeli v uvodnih 30 minutah nadzor nad igro, smo bili dobri v obrambi in počeli, kar smo se dogovorili. A nato smo začeli delati stvari, po katerih nismo znani. Nismo bili videti kot ekipa, vsak je napadal kot posameznik, zaradi česar se je na igrišču ustvarjal prostor, ki ga je Olimpija dobro izkoristila,” je na novinarski konferenci po tekmi ugotavljal nogometaš štajerske zasedbe, a kljub grenkemu porazu športno čestital Ljubljančanom, četudi je bil poraz zanje zelo boleč.

Foto: Jure Banfi

“Vsak poraz proti Olimpiji je boleč. Ne samo za nas, tudi navijače. A čestitke Olimpiji. To se je moralo zgoditi, saj je kljub vsemu pokazala, da je bila to sezono rezultatsko najbolj konstantna ekipa. Na nekaterih tekmah so imeli tudi nekaj sreče, a tako je v nogometu,« je dejal Karić, ki pa ni želel priznati, da je Olimpija kljub osvojeni prvenstveni zvezdici ta čas najboljša ekipa slovenskega prvenstva..

“Nobena ekipa v Sloveniji ni boljša od Maribora, niti Olimpija. Imeli smo slab dan, a gremo naprej. Čaka nas pokal, ki ga bomo tudi dvignili. Mogoče bo vsaj to obliž na rane prvenstva, ki ga je dobila Olimpija,” je pripomnil branilec, ki se nadeja, da se bo Mariboru priložnost za maščevanje ponudila že v pokalnem tekmovanju, v katerem se bosta velika tekmeca bržkone srečala v velikem finalu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje