Tadej Pogačar brez konkurence tudi v pitju piva (VIDEO)

Kolesarstvo 16. Apr 202320:53 1 komentar
Foto: Guliverimage

Na zmagovalnem odru dirke Amstel Gold organizatorji tradicionalno podelijo kozarec piva, v pitju pa se je izkazal Tadej Pogačar, ki je v le nekaj sekundah zvrnil celoten kozarček, medtem ko sta tekmeca, tako kot na dirki, "v cilj" prišla nekoliko kasneje.

Tadej Pogačar je že tako bogati zbirki zmag dodal še eno — slovenski kolesarki zvezdnik je osvojil tudi dirko Amstel Gold Race.

Nato pa tekmeca znova premagal; prvič na dirki in drugič v pitju piva:

Prvi ključni trenutek mokrega in hladnega dne je bil na 95 km do cilja, ko je skupina 11 kolesarjev uspešno pobegnila glavnini. V pobegu je bil poleg drugih vrhunskih tekmovalcev tudi kapetan ekipe UAE Team Emirates, ki je prispeval k nenehnemu povečevanju prednosti pred glavnino, izkoriščal delo Trentina pri pokrivanju poskusov zasledovanja in tudi izkoristil padec na 50 kilometrov pred ciljem, ki je razdelil zasledovalce in posledično upočasnil njihov tempo.

Končni zmagovalni korak je Pogačar izvedel manj kot 40 km pred ciljem, ko sta slovenskemu kolesarju sprva sledila le Thomas Pidcock (INEOS Grenadiers) in Ben Healy (EF Education-EasyPost), vendar sta tudi ona zaostala, ko je Pogačar ponovno napadel na Keutenbergu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje