Vučkić po prihodu v Glasgow: Neverjetno!

Nogomet ostalo 4. Feb 201516:42 > 05. Feb 2015 9:19

Ljubljana – Še pred nekaj leti bi prestop Slovenca v škotski Rangers označili za nekaj izjemnega, a po finančnem kolapsu velikana iz Glasgowa so se stvari nekoliko spremenile. Haris Vučkić po prihodu na Škotsko vendarle ne skriva igranja za 54-kratnega škotskega prvaka, pri katerem bo imel status posojenega igralca Newcastla.

Ko je odšel na Otok, je veljal za enega največjih talentov ne samo v Sloveniji, temveč tudi širše. Danes si Haris Vučkić želi predvsem igrati. Ker mu pri Newcastlu igralnega časa ne morejo zagotoviti, ne čudi, da nekdanji član Domžal do konca sezone odhaja na posojo k Rangersu. Nekoč sloviti klub iz Glasgowa ima v zadnjih letih kar nekaj finančnih težav in se na vsak način želi ekspresno vrniti v prvo škotsko ligo. Na Ibroxu so očitno prepričani, da bodo z Vučkićem v ekipi zastavljeni cilj lažje dosegli.

S selitvijo na Škotsko je zadovoljen tudi Vučkić, ki ga boste tudi v dresu Glasgowa lahko spremljali na Sport Klubu. “Vesel sem in zadovoljen, ker sem dobil priložnost za igranje. Dal bom vse od sebe in naredil vse za to, da se bo ta velikan vrnil v škotsko Premier League,” je Vučkić strnil svoje prve vtise in dodal: “Pri Newcastlu sem se pogovoril s trenerjem Carverjem, ki mi je svetoval, da odidem na posojo in tam odigram nekaj tekem, saj je to zame v tem trenutku najpomembnejše. Bolj ko sem razmišljal o vsem skupaj, bolj mi je postajalo jasno, da lahko odidem k res velikemu klubu z izjemnimi navijači in sijajno zgodovino. Pri Newcastlu nisem veliko igral, tu pa se mi je ponudila lepa priložnost za to.”

Vučkić je v preteklosti kot posojen igralec srake že nosil dresa Cardiffa in Rotherhama, pri 22-letih pa se dobro zaveda, da mora predvsem igrati, v nasprotnem primeru bi lahko hitro utonil v pozabo.  “Pri nogometu je tako, da ljudje hitro pozabijo nate, če ne igraš. Zato je potrebno predvsem igrati. Želel sem na posojo, da bi lahko ljudem pri Newcastlu pokazal, kaj znam. Igrati za klub s 54 naslovi je nekaj neverjetnega,” je navdušen Vučkić.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images