CR7 in Benzema najboljši napadalni duet v Evropi

Nogomet ostalo 18. Nov 201314:56 > 19. Nov 2013 10:14

Ljubljana – Cristiano Ronaldo in Karmi Benzema sta v letošnji sezoni v majici Reala skupaj na prvenstvenih srečanjih zabila že 22 zadetkov, kar je največ med vsemi napadalnimi dueti v ptih najmočnejših evropskih ligah.

Cristiano Ronaldo navdušuje že vse od prve tekme sezone, vse boljše v zadnjem času igra tudi Karim Benzema, ki je na prvih tekmah sicer slišal kar nekaj opazk na račun svoje igre. Očitno je tudi Francoz na zadnjih tekmah ujel pravo formo in mreže trese kot po tekočem traku.

Portugalec in Francoz sta v letošnji sezoni španskega prvenstva skupaj zabila kar 22 zadetkov, kar je skupno več zadetkov, kot jih je doseglo 16 ekip v La Ligi. Ronaldo jih je zabil 16, Benzema pa šest. Ob tem ne gre spregledati podatka, da je Ronaldo tri zadetke dosegel po podajah Benzemaja, tudi Francoz pa je do treh zadetkov prišel s pomočjo svojega partnerja iz Portugalske.

Izkupiček 22 zadetkov Ronalda in Benzemaja postavlja na prvo mesto najboljših strelcev v petih najmočnejših evropskih ligah (Španija, Anglija, Nemčija, Italija in Francija). Na drugem mestu sta napadalca madridskega Atletica Diego Costa in David Villa (19), medtem ko sta jih Zlatan Ibrahimović in Edinson Cavani iz PSG-ja skupaj zabila 17.

Author: Ž. Š., Foto: Getty Images