Nogometaši Olimpije igrajo le še za prestop? Ne, dokler je on tu

Nogomet 11. Apr 20245:00 5 komentarjev
Zoran Zeljković
Zoran Zeljković zapušča Olimpijo. Foto: Aleš Fevžer

Po remiju z Radomljami (2:2) je svoje vtise strnil trener Olimpije Zoran Zeljković, ki se mu osvojitev naslova z zmaji vse bolj izmika.

Namesto da je bilo po petnajstih minutah 3:0 in bi Radomljam Olimpija dejala samo še: “Hvala lepa in lahko noč!” so nogometaši zmajev v sredinem večeru zgolj z remijem (2:2) proti mlinarjem bolj ali manj zapravili možnosti, da v tej sezoni ubranijo državno krono.

Razlogov za to, da Ljubljančani niso premagali zadnjeuvrščene ekipe lige, je več. Smola z VAR-om, neizkoriščene priložnosti, predvsem pa popoln mrk v zadnje pol ure igre, ko so imeli celo do konca nepopustljivi gostje priložnosti, da bi iz Stožic odnesli vse tri točke.

Foto: Aleš Fevžer

Ob pogledu s tribune na ekipo Olimpije hitro dobimo vtis, da nekaj ni tako, kot mora biti. Sploh ko jo primerjamo s tem, kako je iz igralcev žarela energija v lanski šampionski sezoni Alberta Riere. Zdaj pa moštvo deluje kot skupina posameznikov, ki si želijo čim prej zgolj priigrati dobro ponudbo in zapustiti enega izmed dveh največjih klubov v Sloveniji.

“O tem smo se pogovarjali. Dejstvo je, da fantje dobro vedo, kdaj in kdo jih pride gledat. Toda v garderobi sem jim jasno povedal, da dokler sem jaz tu, bodo del moštva. Ne bodo igrali zase. Morali se bodo podrediti ekipi, individualni cilji me ne zanimajo,” je po tekmi odločno poudaril Zoran Zeljković.

Trener zmajev je po tekmi govoril o tem, ali izgubljene točke pomenijo konec boja za naslov, omenil pa je tudi smolo s sodniškimi odločitvami, ki v zadnjem obdobju ne gredo na roko zmajem, in priznal, da razume, zakaj so bile Stožice tokrat skorajda popolnoma prazne.

Zoran Zeljković
Zoran Zeljković. Foto: Jure Banfi

O čem je po dvoboju še govoril trener zmajev Zoran Zeljković?

O tekmi

Žal smo znova izgubili točke. Dejstvo je, da prejemamo preveč golov. Vsako tekmo dva. Težko je vsako tekmo doseči tri. Na tem smo delali, ampak znova se je zgodilo, da je nasprotnik dal gol, ko je prvič prišel čez sredino. Generalno gledano smo bili v drugem polčasu preveč na svoji polovici in si ustvarili premalo priložnosti. To ni bilo niti dovolj niti dovolj dobro.

O padcu v drugem polčasu

Psihološko smo padli. Vem, kaj je razlog. Trenutno smo v taki situaciji, da težko odreagiramo in moramo trpeti. A to ne spremeni dejstva, da moraš igrati bolje tudi takrat, ko si za žogo oziroma ko nimaš posesti. In predvsem ne prejeti zadetka, ki jih mi prejemamo preveč in prepoceni.

Aleš Fevžer
Foto: Aleš Fevžer

O tem, koliko so na razplet vplivali razveljavljeni zadetki

Zagotovo so vplivali. Pravzaprav se ne smeš niti veseliti gola. A vsaka sprememba potrebuje čas, vsaj sam zagovarjam VAR, saj zmanjša sodniške napake.

O tem, ali je bilo prehitro, da se je Matevž Vidovšek po poškodbi vrnil v gol

Za to prevzemam odgovornost jaz. Vedel sem, kaj bo to prineslo, a stojim za svojo odločitvijo. Dolgoročno je dobra. Me pa nič ne preseneča, tudi sam sem bil dlje časa poškodovan. Po mojem mnenju noben zadetek ni ‘njegov’. Je pa dejstvo, da tako, kot bi lahko vsi mi stvari naredili bolje, bi lahko tudi on.

O tem, da nogometaši več razmišljajo o poletnem prestopu kot o igrišču

O tem smo se pogovarjali. Dejstvo je, da fantje dobro vedo, kdaj in kdo jih pride gledat. Toda v garderobi sem jim jasno povedal, da dokler sem jaz tu, bodo del moštva. Ne bodo igrali zase. Morali se bodo podrediti ekipi, individualni cilji me ne zanimajo.

O tem, da je prvi trener Olimpije po dolgem času, ki ima smolo s sodniškimi odločitvami

Dobil sem kar nekaj klicev na to temo. Tudi na zadnji tekmi smo bili prikrajšani za enajstmetrovko. Srčno upam, da je šlo pri naših golih res za prepovedan položaj. Rad pa bi se osredotočil na stvari, ki jih sami ne počnemo dobro. Tu je glavni problem.

O tem, ali je boj za naslov že končan

V težki situaciji smo že nekaj časa. Ne bomo se predali, dokler je upanje. Karkoli se zgodi, mora Olimpija igrati na zmago.

O tem, da so bile Stožice bolj ali manj prazne

Vedno poudarjam, da imamo v Ljubljani zahtevne navijače, ki hočejo zmage in dober nogomet. Tega trenutno ne dajemo, zato razumem njihovo razočaranje.

O mladi branilski navezi Ristić-Ratnik

Veliko pričakujem od njiju. Sta fanta z ogromno talenta, a pred njima je še ogromno dela. Sem pa vesel, da ima Olimpija takšne talente.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje