Urša Bogataj sprejela odločitev o nadaljnji poti

Smučarski skoki 10. Apr 202421:27 1 komentar
Urša Bogataj
Foto: Aleš Fevžer

Po poročanju Dela se aktualna olimpijska prvakinja Urša Bogataj vrača v smučarske skoke. A ne kot aktivna tekmovalka, pač pa bo od 1. julija naprej svoje znanje in izkušnje predajala mladinkam v Državnem panožnem nordijskem centru (DPNC). Spremembe tudi v moškem taboru.

Dobitnica dveh zlatih kolajn v Pekingu 2022 Urša Bogataj, ki je športno kariero začasno prekinila zaradi padca in hude poškodbe kolena na Ljubnem 1. januarja 2023, se po lanskem rojstvu sina Tima vrača v smučarske skoke. A ne kot aktivna tekmovalka, pač pa bo po poročanju Dela po novem delovala v Državnem panožnem nordijskem centru v Kranju. Tam bo svoje izkušnje predajala na mladinke. Da se nagiba h koncu aktivnega skakanja, je namignila že konec januarja na Ljubnem.

V DPNC bo znova deloval tudi Gašper Vodan, v zadnjih sezonah pomočnik glavnega trenerja moške A reprezentance Roberta Hrgote. Vodan menja funkcijo iz osebnih razlogov, Hrgota pa je novega pomočnika našel v Miranu Zupančiču. Nekdanji skakalec iz Zasavja je nazadnje deloval kot pomočnik trenerja v Laurija Hakole v finski reprezentanci.

Kot je vodja panoge za skoke in kombinacijo Gorazd Pogorelčnik napovedal še pred finalom sezone v Planici, bo moško B reprezentanco prevzel Goran Janus, Delo pa dodaja, da mu bo kot pomočnik pomagal Jan Družina. Dosedanji trener B reprezentance Igor Medved bo bdel nad opremo in slovensko ekipo v pokalu FIS. Še naprej bosta člana strokovnih štabov Jani Grilc (vez med obema moškima ekipama) in Matjaž Polak (kondicijski trener tako A kot B ekipe).

Še vedno pa je nejasna prihodnost Zorana Zupančiča na položaju glavnega trenerja ženskih članic, a kot piše Delo, pri SZS pričakujejo, da bodo dokončne odločitve jasne v naslednjem tednu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje