Po evforiji depresija, Hrvaška kliče Matjaža Keka

Nogomet 10. Apr 202413:00 2 komentarja
Slovenija - Portugalska v živo
Foto: Profimedia

Navijači splitskega Hajduka so v prvih mesecih leta 2024 iz popolne evforije padli v popolno depresijo. Slabi rezultati so odnesli boj za naslov in trenerja Mislava Kadoglana, tamkajšnja nogometna javnost pa znova vabi Matjaža Keka.

Potem ko je splitski Hajduk, ki je na zimski premor odšel kot jesenski prvak, neslavno ekspresno izpadel tako iz boja za prvenstveno kot pokalno lovoriko, se v klubu te dni dogajajo tektonske spremembe.

Klubu sta v slovo pomahala tako predsednik Lukša Jakobušić kot tudi trener Mislav Karoglan, v iskanju naslednika neprepričljivega stratega, ki je pri navijačih Splitčanov označen kot glavni krivec za popoln razpad sistema, pa se je hrvaška nogometna javnost pričakovano spomnila na slovenskega selektorja Matjaža Keka.

In ne le spomnila, sodeč po anketah hrvaških medijev, je nekdanji trener Rijeke znova vroča želja hrvaških nogometnih navdušencev. Mariborčan namreč krepko vodi v slehernem vprašalniku o tem, kdo bi bil najprimernejši novi trener ponosa Dalmacije.

24 sata 24 sata
Zajem zaslona 24 sata
Index anketa Index anketa
Zajem zaslona Index
Sportske novosti Kek Sportske novosti Kek
Zajem zaslona Sportske novosti

Kakšne so možnosti, da se Matjaž Kek v resnici preseli na klop Hajduka?

Zelo na kratko – praktično nikakršne. Na nenehne pozive vseh hrvaških klubov, naj se Matjaž Kek vrne v njihov nogomet, smo se že dodobra navadili. Kadarkoli kateri izmed velikih klubov naše južne sosede išče novega trenerja, se zdi, da vsi navijači v en glas zavpijejo: “Matjaž Kek!” A tudi tokrat bo ta pobožna želja ostala neuslišana.

Matjaž Kek
Matjaž Kek je v svoji karieri pustil velik pečat na klopi Rijeke. FOTO: Guliverimages.

Slovenski selektor se namreč te dni mudi na delovnem sestanku vseh selektorjev reprezentanc Eura 2024 v Düsseldorfu, nato pa ga od zaključka maja z našo izbrano vrsto čakajo priprave na spektakel v Nemčiji. Nedavno je Kek pogodbo z Nogometno zvezo Slovenije podaljšal vse do leta 2026.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje