Nogometni profesor se je vrnil v Bergamo (VIDEO)

Nogomet 19. Dec 202311:00
Foto: Profimedia

Josip Iličić je nazaj! Velki zvezdnik slovenskega nogometa je včeraj znova obiskal Bergamo, kjer je pred leti blestel v majici Atalante in pri navijačih znova zanetil mini evforijo.

Z minulim koncem tedna je Prva liga Telemach odšla na zimski premor. Nogometaši bodo čas do vnovičnega zbora pred pripravami na drugi del sezone izkoristili na različne načine, ni malo tistih, ki so že pobegnili v toplejše kraje.

Na svoj način pa začetek ‘dopusta’ preživlja nekdanji slovenski reprezentant Josip Iličić. Slednji se je sinoči vrnil v Bergamo in si v živo ogledal zmago Atalante proti Salernitani (4:1). Sprejem, ki ga je ‘profesor’, kot so 35-letnika poimenovali v Italiji, doživel ob vrnitvi na stadion Atleti Azzurri d’Italia je bil fantastičen. Iličić se je po zelenici sprehodil s svojim nekdanjim trenerjem Gianom Pierom Gasperinijem ter se nogometašem ‘bergamascov’ pridružil tudi pri slavju zmage z navijači.

Iličića sicer v Bergamu še vedno cenijo kot nogometno božanstvo, kar so navijači tega kluba nedavno dokazali tudi v Mariboru, kjer so se pred Ljudskim vrtom množično ustavili ob robu gostovanja Atalante pri graškem Sturmu. O nogometašu, s katerim sta med letom 2017 in 2022 pisala domače in evropske uspehe Atalante, je pred časom zelo čustveno in iskreno razmišljal tudi trener Gasperini.