Nogometni svet se poslavlja od Siniše Mihajlovića (FOTO)

Nogomet 19. Dec 202212:32 0 komentarjev
Foto: Mauro Scrobogna/LaPresse

Rim je danes zavit v črno. V italijanski prestolnici se namreč v cerkvi Santa Maria degli Angeli nogometni svet poslavlja od legendarnega Siniše Mihajlovića. Od nekdanjega nogometaša in trenerja so se prišla poslovit nekatera velika imena tega športa.

V petek je nogometni svet pretresla vest, da je po dolgem boju z levkemijo v krogu družine preminil Siniša Mihajlović. Legendarni izvajalec prostih strelov in evropski prvak s Crveno zvezo je enkrat bolezen premagal, ko pa se je vrnila letos februarja, je napredovala toliko, da rešitve za nekdanjega izjemnega branilca ni bilo več.

Od Mihajlovića se tako danes v Rimu poslavlja smetana italijanskega in balkanskega nogometa. Med prvimi je prišel Sinišev dolgoletni prijatelj in nekdanji tako klubski kot tudi reprezentančni soigralec Dejan Stanković. Eden najboljših srbskih nogometašev vseh časov je bil s pokojnikom v tesnih odnosih, Mihajlović je bil boter njegovih otrok. Prišli so tudi nekateri drugi trenerski kolegi, med njimi strateg Napolija Luciano Spalletti.

Fotogalerija:

Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimage
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Foto: Mauro Scrobogna/LaPresse
Foto: Profimedia
Foto: Guliverimage
Foto: Guliverimages
Foto: Guliverimages

Na pogrebu je tudi celotna ekipa Bologne, na klopi katere je popularni “Miha” sedel do letošnjega septembra. Mihajlović je skozi igralsko kariero največji pečat pustil pri rimskem Laziu in modre Rimljane je kot vodja na slovo od nekdanjega izjemnega nogometaša pripeljal Sergej Milinković Savić. Na pogrebu je tudi navijaška skupina Lazia, ki se je prišla poslovit od svojega nekdanjega ljubljenca. V baziliko so tako prinesli celo klubskega orla, simbol ekipe iz večnega mesta.

V Rimu so tudi nekatera ostala velika nogometna imena, ki so bila tako ali drugače povezana z Mihajlovićem. Tako so v cerkvi prisotni Franceso Totti, Francesco Toldo, Angelo Peruzzi, Aleksandar Kolarov, Slaviša Jokanović … Na pogrebu je tudi selektor Srbije Dragan “Piksi” Stojković.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!