Nov znak, da Kvesić zapušča zmaje? Besedo ima Igor Barišić

Nogomet 21. Mar 202317:26
Ni še da. Foto: SK

Če so bile v določenem obdobju izjave za javnost Olimpije praktično vsakodneven način klubske komunikacije, se vodilni možje kluba v zadnjih mesecih redkeje oglasijo o aktualnih temah v zmajevem gnezdu. Toda kot smo poročali danes, je v pripravi prvi večji poletni odhod iz zmajevega gnezda, saj ima Mario Kvesić, ki mu po sezoni poteče pogodba z zmaji, na mizi zelo konkretno ponudbo Celja. Posredno je najboljšemu posamezniku sezone zeleno-belih zdaj odgovoril direktor kluba Igor Barišić.

“Olimpija je že nekaj časa v pogovorih z igralci za naslednjo sezono. Zahvaljujoč vsakemu posamezniku in celotni ekipi je dosedanja sestava ekipe omogočila velik napredek. Vsak odhod bomo obžalovali in čutili izgubo, a se zavedamo, da je to normalen proces v nogometu in način poslovanja,” uvodoma v nagovoru javnosti razmišlja prvi operativec ljubljanskega prvoligaša.

Mario Kvesić
Mario Kvesić je na izhodnih vratih Stožic. FOTO: Aleš Fevžer

Odločitev ne bodo sprejemali na podlagi čustev

Njegove besede namigujejo na to, da Olimpija poleti ne bo za vsako ceno skušala zadržati ekipo, ki si je v tej sezoni pokorila slovensko konkurenco. Njegove misli bodo še dodatne razplamtele debate o tem, da se od zeleno-belega dresa poslavlja najboljši posameznik letošnje sezone Mario Kvesić. Je pa Barišić navijačem zagotovil, da vodstvo kluba že pogleduje v prihodnost.

“Na mizi imamo že nekaj donosnih in privlačnih ponudb za posamezne igralce, zagotovo bomo videli igralce tudi v najvišjih ligah. Tudi to je razlog, zakaj mladi talenti želijo priti v Olimpijo, saj je pomembna stopnička za vstop v največje klube. Imamo poslovni plan, ki nam omogoča, da mirno zremo v prihodnost. Zagotovo se ne odločamo na osnovi čustev, saj to ni v skladu s poslovnimi načeli. Pripravljene imamo že okrepitve na vseh pozicijah, kar nam omogoča, da nadomestimo kateregakoli igralca,” poudarja direktor Olimpije.

In zaključuje.

“Zagotovo bomo priča nekaterim spremembam, a nas bo to naredilo še močnejše. Vse odločitve bodo znane ob pravem času, po dogovoru s posameznimi igralci.”