NZS ni do šale: predrznežu, ki je poljubil Ronalda, grozi tožba

Nogomet 29. Mar 202410:55 6 komentarjev
Cristiano Ronaldo
Foto: Aleš Fežver

Nogometna zveza Slovenije se je ostro odzvala na torkov incident, ko je s tribune na zelenico pritekel navijač in poljubil Cristiana Ronalda.

Ena izmed tem, o katerih nogometna javnost na dolgo in široko razpravlja pod spektaklu med Slovenijo in Portugalsko, ki ga je z 2:0 dobila naša izbrana vrsta, je tudi dogodek iz prvega polčasa, ko je na zelenico pritekel navijač in poljubil velikega nogometnega zvezdnika Cristiana Ronalda.

Zgodbo smo hitro ‘pograbili’ tudi mediji, izkazalo pa se je, da gre za Škofjeločana Janeza Kozelja, ki je gostoval tudi v verjetno najprepoznavnejši radijski oddaji v Sloveniji. Tovrstno izpostavljanje in celo poveličevanje prestopnika, katerega početje je bilo neodgovorno in celo nevarno, pa niti najmanj ni navdušilo organizatorja tekme. Nogometna zveza Slovenije je tako slovenskim medijem poslala jasno sporočilo oziroma stališče ob nepremišljeni potezi posameznika, ki se je pohvalil, da je zadevo tudi dolgo načrtoval.

Cristiano Ronaldo
Foto: Uroš Kokol

Sporočilo NZS v zvezi z vdorom navijača

“Kar se kazni tiče, je za njo v skladu z zakonodajo, pristojna policija. Kar pa se tiče vsega ostalega, kar se v tem trenutku dogaja okoli vdora na igrišče, pa smo kot Nogometna zveza Slovenije zelo zaskrbljeni predvsem zaradi odziva nekaterih medijev, ki iz prestopnika ustvarjajo junaka. Predvsem moramo vsi skupaj poudariti, da vdori na igrišče niso sprejemljivi predvsem iz varnostnih razlogov saj predstavljajo potencialno nevarnost za športnike in druge obiskovalce, za varnost katerih odgovarjamo kot organizator prireditve. Izpostavljen dogodek bi lahko ob drugačnem razpletu povzročil tudi nepredstavljivo in morda nepopravljivo škodo.

Namesto, da bi slavili športnike ter njihove uspehe na igrišču, ki so na koncu tudi uspehi nas navijačev, se izpostavlja posameznika in dogodek, ki ga nogometna Evropa preganja kot kaznivega ali vsaj nezaželenega. Ob takih incidentih namreč športniki niso varni ne v nogometu, ne v košarki, rokometu in še kakšnem drugem športu.

Kot organizator smo odgovorni za vse udeležence športnega dogodka, zato smo tudi v tem primeru dolžni preučiti vse pravne možnosti o morebitni zasebni tožbi proti omenjenemu prestopniku predvsem zato, da se prepreči morebitna tovrstna dejanja tudi v prihodnje. Za konec bi poudarili, da pustimo igrišče športnikom, da nas še naprej lahko navdihujejo s svojo igro, sami pa jih občudujmo s tribun.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje