NZS profil na Twitterju “ugrabili” krokarji iz San Lorenza

Andres Vombergar v Argentini igra za "krokarje"; FOTO: Guliverimages / Profimedia

Slovensko nogometno reprezentanco jutri čaka zelo pomembna tekma proti Kazahstanu. Četa Matjaža Keka bo ob 16. uri po našem času začela kvalifikacije za uvrstitev na EURO 2024, veliko podporo pa izbrana vrsta uživa tudi onkraj Atlantika, v argentinskem glavnem mestu.

Razlog je vsem dobro znan: Buenos Aires je domovanje kluba San Lorenzo de Almagro, za katerega nastopa slovenski reprezentant Andrés Vombergar.

Ko je Nogometna zveza Slovenije včeraj zvečer objavila fotografijo simpatičnega napadalca slovenske reprezentance, se je pod sliko “pofočkalo” izjemno veliko število navijačev omenjenega prvoligaša iz dežele svežih svetovnih nogometnih prvakov. Ker je Vombergar trenutno edini igralec prvega moštva ekipe s statusom reprezentanta, posledično uživa ogromno pozornosti tamkajšnje legije navijačev.

“Gremo bomba!”, “Pogrešamo te!”, “Dovolj Slovenije, vrni se že”, “Čuvajte ga”, “Postanite evropski prvaki” so samo nekateri zapisi pristašev San Lorenza pod objavo slike 28-letnika, ki na letalu za Kazahstan v rokah drži bučko s čajem maté, značilnim poživilom slehernega Argentinca.

Pod sliko Vombergarja so se znašle tudi številne slike krokarjev – ptice, ki je zaščitni znak kluba iz mestne četrti Boeda v Buenos Airesu. Naj spomnimo, za klub rdeče-modrih pesti stiska tudi poglavar rimokatoliške cerkve, Papež Frančišek, ki si je pred leti zagotovil tudi klubsko člansko izkaznico.

Poplava zapisov pod objavo NZS na Twitterju je še en dokaz več, da bo za Slovenijo jutri stiskalo pesti še precej več od pregovornih 2 milijonov duš!