Oglasili so se navijači Olimpije: To je postala vojna

Nogomet 7. Okt 20220:15 4 komentarji
Navijaška skupina Green Dragons je bila, preden je Riera začel rezultatski vzpon Olimpije, s klubom v zelo slabih odnosih. Foto: Aleš Fevžer

Ob zadnjih dogodkih okoli vodilnega slovenskega nogometnega prvoligaša NK Olimpija, ki mu zaradi dolgov grozi odvzem točk, so se s kritičnim zapisom na družabnem omrežju oglasili njeni najzvestejši navijači. Člani organizirane navijaške skupine Green Dragons, ki pozivajo gledalce, da nezadovoljstvo nad vodenjem kluba izrazijo na tribunah. Zapis objavljamo v celoti.

Zapis Green Dragons;

Zelena Slovenija!

Nesposobnost vodstva Nogometnega kluba Olimpija Ljubljana iz dneva v dan dosega povsem nov, sramotno nizek nivo. Že golo dejstvo, da se lahko posamezniki na takšen način poigravajo z našo institucijo, je povsem nesprejemljivo in samo na nas, ki nam klub pomeni največ na svetu, je, da situacijo spremenimo in Olimpiji vdahnemo nov, svež veter. A to je možno le z udeležbo na tekmah, medsebojnim povezovanjem in javnim izražanjem stališč!

Ker marsikdo na podlagi dobrih rezultatov na situacijo v klubu gleda skozi “zelena očala”, smo za vas pripravili nekaj novih dejstev. Mednje sodijo popolna neresnost pri novačenju organizacijskega kadra (to, da nekdo pride na razgovor, v pisarnah pa ni nikogar, se ne dogaja niti v najslabše organiziranih podjetjih), neplačevanje obveznosti in konstantno skakanje od ponudnika do ponudnika, neprestane rošade v mladinskem pogonu, povišanje cen vstopnic in stalna menjava ponudnikov, kar prinaša tudi to, da karte v prodajo pridejo dan pred tekmo, organizacijski kolaps, mrk oziroma katastrofalno pojavljanje na družbenih omrežjih in izguba agencije po le nekaj tednih dela, sramotna promocija tekem, zanemarjanje in posledično postopen propad nove spletne strani in kot pika na i še neizpolnjevanje zavez do zveze in nekdanjih nogometašev in zaposlenih, pa kakršnikoli te že pač so… Ja, nekdo, ki spremlja le rezultate, bi morda dejal, da je to repriza zadnjih nekaj let in da so se s časom zadeve pač nabrale, a saj vseeno, “itak smo prvi”. Najdejo se celo posamezniki, ki delo novega vodstva slepo hvalijo in se akterjem le na podlagi rezultatov zahvaljujejo za dobro opravljeno delo? A žal temu niti približno ni tako. Žalosti nas, da je to le povzetek zadnjih nekaj mesecev. Če k temu dodamo še vse pretekle grehe in prelomljene obljube, smo že zdavnaj na točki, ko je treba vozel presekati in stvari postaviti na svoje mesto.

Igor Barišić. FOTO: Aleš Fevžer.

Torej, Žabarji. Časa za zafrkancijo ni več, vrag je odnesel šalo. Če sicer vprašate “kvazi” (tudi ljubljanske) novinarje, ki so žal le izgovor za ta nekoč cenjen poklic, smo razvajeni, leni, v klubu pa vse poteka tako kot mora – skoraj, kot da smo krivi mi. A to bi težko zatavalo dlje od resnice, saj so vse (zaenkrat) grožnje z odštevanjem točk in prepovedjo igranja v Evropi šele začetek pogroma, ki se bo nad našim klubom zgodil, če navijači ne stopimo skupaj in za vselej pokažemo, da nam je za klub mar in ne bomo pustili, da se balkansko-nemški anonimneži z njim igrajo kot svinja z mehom.

Če se po prebranem še komu zdi, da je s “tujim lahko opletat” in da Dragons pljuvamo brez rešitev in alternativ, se spomnite, da so konec koncev svinjam v upravi edini odstotek pozitivne javne podobe prinesli fantje na igrišču, ki so skozi sezono prestali stvari, ki bi morale biti v profesionalnem športi le neslana šala in ne realnost kluba, kot je Olimpija. Edini element kluba, ki je deloval, kot je treba, je torej s strani vodstva dobil nož v hrbet. Nuka in ekipa si tega vsekakor ne zaslužijo! Ravno s tem razlogom sledi apel vsem, ki se vam po žilah pretaka zelena kri in vam ni vseeno za prihodnost ljubljanskega ponosa – četudi bitka poteka že od začetka sezone, je ta z zadnjimi dogodki postala vojna. Olimpija smo namreč vsi mi in ne razni barišići, deliusi in strici iz ozadja, ki nesposobni marioneti držijo v svojih vajetih. Če ti je mar in si želiš zdrave Olimpije na čvrstih temeljih, potem boš to nedeljo z nami v Šiški, teden dni kasneje pa na Severu, ko v goste prihaja majhen klub iz druge strani Trojan.

Olimpija je večja od vseh nas in za njeno dobro se bomo borili do samega konca! Naslednjo soboto se nam zato pridruži na Severu in dodaj svoj košček na poti do lepše prihodnosti! A ne pozabite, ne le na derbiju, do konca sezone in naprej – dokler Olimpija ne zadiha s polnimi pljuči.

Green Dragons Ljubljana

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje