Po remiju v Stožicah dobil občutek, da so izgubili dve točki

Nogomet 2. Dec 202216:00
Roman Pilipčuk
Foto: Aleš Fevžer

Čeprav nogometaši Celja v 18. krogu Prve lige Telemach niso znižali zaostanka za vodilno Olimpijo, pa je bil njihov trener Roman Pilipčuk s prikazano predstavo svojih igralcev po remiju (0:0) v Stožicah zadovoljen.

Potem ko so septembra Olimpiji zadali enega od le dveh porazov v letošnji sezoni, so Celjani proti Ljubljančanom ostali neporaženi tudi na povratni tekmi v Stožicah. Drugouvrščena ekipa Prve lige Telemach je za nameček zeleno-belim odvzela sploh prvi točki na njihovem terenu, številne zapravljene priložnosti v drugem delu, med drugim tudi vratnica Lovra Bizjaka, pa so botrovale temu, da so se domov vrnili le s točko.

“V prvem polčasu je igro nadzorovala Olimpija, v drugem pa smo vajeti prevzeli mi. A glede na priložnosti, ki smo si jih priigrali, nam je lahko žal, da nismo zmagali. Dejal bi, da smo izgubili dve točki in ne osvojili ene,” je po tekmi dejal tokrat najboljši posameznik v vrstah Celjanov Mark Zabukovnik.

Mark zabukovnik
Foto: Aleš Fevžer

Z 21-letnim vezistom se je po tekmi strinjal tudi njegov trener Roman Pilipčuk, kar je razburilo njegovega stanovskega kolega pri Olimpiji Alberta Riero. Španec je imel na izrečene besede gostov kar nekaj pripomb, obenem pa za prikazano predstavo proti njim uperil tudi nekaj strupenih puščic.

“Po tekmi sem dobil občutek, da smo izgubili dve točki, a odigrati dostojno proti Olimpiji na njihovem stadionu tudi nekaj šteje,” je dejal Ukrajinec na klopi Celja in s tem pošteno vznemiril Riero.

Kaj je po tekmi še povedal Roma Pilipčuk:

Roman Pilipčuk
Foto: Uroš Skaza

O tekmi:

“Rad bi se zahvalil svojim fantom za dobro opravljeno delo. Po tekmi sem dobil občutek, da smo izgubili dve točki, a odigrati dostojno proti Olimpiji na njihovem stadionu tudi nekaj šteje.”

O številnih zapravljenih priložnostih njegovih nogometašev:

“Veseli me, da so bile priigrane in ne spontane. Je pa nogomet zaradi tega nepredvidljiv in zato ga imamo vsi radi. Četudi naših priložnosti nismo izkoristili, to ni nič strašnega. Gremo naprej.”

O spremembi taktike po poškodbi Tina Matića:

“To se ni zgodilo zaradi njegove poškodbe. Na tri branilce smo prešli, ker smo želeli biti bolj agresivni. Glede na to, da je ekipa po dveh tednih in pol premora izgubila tekmovalni ritem, smo slabo igrali le prvih 15 minut. Nato smo prešli na sistem, ki smo ga vajeni. Fante smo že pred tem pripravljali na to, da po 10, 15 minutah igre zamenjamo sistem. Če ste opazili, se je Grigorij Morozov ogreval že od samega začetka tekme in bil pripravljen na prihod na igrišče. Danes nam žal ni šlo. V celoti gledamo pa sem s prikazanim zadovoljen.”

O poškodbi Tina Matića:

“Mislim, da ni nič strašnega in bo pripravljen že za naslednjo tekmo.”

O tem, kako zadovoljen je s kreativnostjo svojih igralcev:

“Delamo na tem in si želimo igrati z menjavami strani ter da gre več žog v globino. A vsakič pri tem nismo uspešni. Mislim, da ne moremo mimo tega, da je danes zelo dobro odigral Mark Zabukovnik in nekajkrat uspešno zamenjal stran igrišča.”

O tem, ali so izgubili dve točki ali osvojili eno:

“Strinjam se s tem, da smo izgubili dve točki. Priložnosti, ki smo jih imeli, moramo izkoristiti. Podobno je bilo na tekmi pred tem proti Kopru, ki bi v primeru uspešno uvedene enajstmetrovke, ko bi lahko ostali celo brez točke.”