Počitnic bo očitno hitro konec, Rieri se odpirajo turška vrata

Nogomet 3. Jun 202315:16 0 komentarjev
Foto: Uroš Skaza

Potem ko kljub osvojeni dvojni kroni pri ljubljanski Olimpiji ni dobil nove pogodbe, Albert Riera očitno ne bo dolgo ostal na trenerski borzi dela. 41-letnega Španca povezujejo s klopjo turškega prvoligaša Antalyasporja.

“Iskal bom projekt, kjer bomo imeli enako perspektivo in enaka mnenja. Če bom našel nekaj takšnega, potem sem pripravljen. A kot ste rekli, trenutno ne razmišljam o tem. Konec meseca, ko se zaključi moja pogodba in ko bom na počitnicah, bom začel razmišljati o tem. Upam, da bom dobil ponudbo, ki me bo zadovoljila,” je v poslovilnem intervjuju za Sporklub, katerega izvedbo je vodstvo Olimpije prepovedalo, razmišljal poslavljajoči se trener Olimpije Albert Riera.

A v nogometu počitnic nikoli ni veliko, ravno nasprotno. Trenerji, ki so sezono končali z dvojno krono, pa so na trgu dela vedno iskani. In tako se Albertu Rieri očitno odpirajo vrata turškega prvoligaša Antalyasporja.

Okolje, v katerega bi se s tem kaiernim korakom preselil, Riera izvrstno pozna. V Turčiji je njegovo ime zaradi z lovorikami okronanega igralskega obdobja pri Galatasarayju zelo cenjeno, lokalno atmosfero pa je Španec spoznaval tudi letos pozimi, ko se je ljubljanska Olimpija v Beleku, le nekaj kilometrov vzhodno od Antalye, pripravljala na drugi del sezone.

Foto: Profimedia

Če Sahin odide, so vrata odprta

V zadnjem letu in pol je sicer rdeče-bele s klopi vodilo še eno veliko nogometno ime, ki vstopa v trenerske vode. Toda Nuri Sahin, nekdanji nogometaš dortmundske Borussie, Liverpoola in turške reprezentance, bo po poročanju turških medijev v kratkem postal trener carigrajskega Basaksehirja.

Spremembe pri Antalyasporju, ki si je krog pred koncem turške Superlige že zagotovil obstanek med elito, pa ne bodo zajele le trenerskega mesta, ampak v klub prihaja tudi novi športni direktor. To bo postal 39-letni Mert Cetin, ki je doslej opravljal različne funkcije pri carigrajskem velikanu Galatasarayju.

Tam pa je kot že rečeno del svoje uspešne igralske kariere preživel tudi Riera, ki je kasneje v klubu deloval tudi kot pomočnik Fatiha Terima in Domeneca Torrenta. Če Sahina v resnici premami izziv finančno (in politično) dobro podprtega Basaksehirja, potem se Rieri po naših informacijah v resnici odpirajo vrata kluba z obale Sredozemskega morja. A počakajmo …