Pokalna pravljica nogometnega palčka: po Bayernu šokirali še Eintracht

Nogomet 6. Dec 202321:29 0 komentarjev
Foto: Profimedia

Potem ko je v nemškem pokalu izločil aktualnega prvaka Bayern, je tretjeligaš Saarbrücken v osmini finala poskrbel za novo senzacijo in premagal tudi Eintracht iz Frankfurta.

Nogometni palček se je pred domačimi gledalci povsem enakovredno kosal z na papirju za nekaj razredov boljšim Eintrachtom, ki z izjemo večje posesti žoge ni uspel nagniti tehtnice na svojo stran. Tretjeligaš se je sicer od prve minute močno branil in večkrat pogumno krenil v napad, medtem ko je imel Eintracht, ki ta čas tako ali tako ni v najboljši formi, velike težave.

Še več, Saarbrücken je na obračunu dokazal, da zmaga proti münchenskemu Bayernu z 2:1 v preteklem krogu pokalnega tekmovanja še zdaleč ni bila naključna. Domači so namreč na razprodanem domačem Ludwigsparkstadionu pred 18.500 gledalci večkrat nevarno zapretili, v vodstvo pa prišli v 64. minuti prek Kai Brunkerja. Zmago z 2:0 je nato le 14 minut pozneje potrdil Luca Kerber in poskrbel za vsesplošno evforijo na stadionu.

Foto: Profimedia

Kako veliko senzacijo je pripravil Saarbrüicken, dovolj zgovorno priča podatek, da vrednost ekipe po podatkih za nogometne prestope specializirane spletne Transfermarkt znaša le dobrih 6,5 milijona evrov, oziroma kar 182 milijonov evrov manj kot je ocenjena vrednost zasedbe poražencev.

Tretjeligaš, ki je z uvrstitvijo v četrtfinale zaslužil tudi 1,7 milijona evrov v prvenstvu pa zaseda šele 11. mesto, sicer ni prvič prišel do tako odmevnega dosežka. Še uspešnejši je bil v sezoni 2019/20, ko se je v istem tekmovanju prebil vse do polfinala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!