Poljaku pripadla velika čast, sodil bo tekmo sezone

Foto: Profimedia

Pomembna vloga sojenja finala lige prvakov bo pripadla enaki ekipi sodnikov kot na finalu svetovnega prvenstva 2022. Čast bo tako pripadla Poljaku Szymonu Marciniaku, ki je prejel številne pohvale za sojenje na decembrskem finalu svetovnega prvenstva med Argentino in Francijo, sedaj pa glavni delilec pravice na junijskem spektaklu med Manchester Cityjem in milanskim Interjem.

Tako kot na katarskem stadionu Lusail bosta 42-letniku tudi tokrat pomagala poljska rojaka Pawel Sokolnicki in Tomasz Listkiewicz.

Marciniak bo sodil svoj prvi finale lige prvakov, je pa že sodeloval v velikem finalu, saj je bil leta 2018 četrti sodnik v finalu med Real Madridom in Liverpoolom.

V letošnji sezoni je sodil tudi drugo tekmo polfinala, ko je Manchester City izločil branilce naslova. Istvan Kovacs je bil imenovan za četrtega sodnika, Tomasz Kwiatowski pa bo bo imel glavno besedo v sobi za VAR.

Cheryl Foster bo pripadla čast sojenja ženske različice lige prvakov. Foto: Profimedia

Angleška zasedba na drugem finalu

Finale lige Europa med Romo in Sevillo bo sodila angleška sodniška ekipa. Glavni delilec pravice bo Anthony Taylor, pomagala pa mu bosta Gary Beswick in Adam Nunn. Četrti sodnik bo Michael Oliver, medtem ko bo Stuart Attwell opravljal naloge VAR-a.

Valižanska sodnica Cheryl Foster bo nadzorovala finale ženske različice lige prvakov med Wolfsburgom in Barcelono. 42-letnici bosta pomagali Michelle O’Neill in Franca Overtoom, četrta sodnica bo Rebecca Welch.

Španski sodnik Carlos del Cerro Grande bo sodil svoj prvi veliki evropski finale, potem ko je bil imenovan za sodnika finala konferenčne lige med West Hamom in Fiorentino. 47-letniku bosta pomagala rojaka Pau Cebrian Devis in Guadalupe Porras Ayuso, četrti sodnik bo Jesus Gil Manzano.